
Deichman Grünerløkka - et bibliotek for vår tid
- I dette prosjektet har det vært viktig å forbedre byggets grunnleggende funksjoner, slik at det kan møte fremtiden på en god måte og være tilgjengelig for alle brukergrupper, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg Eli Grimsby, og legger til at både de ansatte og besøkende vil oppleve et mer imøtekommende bibliotek.
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har sluttført et omfattende oppgraderings- og rehabiliteringsarbeid med Deichman Grünerløkka på Schous plass. Det over 100 år gamle historiske biblioteksbygget har fått helt nytt interiør og design og er nå tilrettelagt for alle – også for de de med nedsatt funksjonsevne.
Foruten nytt interiør og design som vil bedre brukeropplevelsen, har de sentrale tiltakene i bygget vært av funksjonell og teknisk art. Biblioteket har fått bedre tilgjengelighet med ny heis, rullestolrampe og HC toaletter. I tillegg har alle overflater blitt oppgradert og det er gjort utbedringer på varme- og lysanlegg.
Det er Deichman filial Grünerløkka selv som har hatt ansvaret for å tiltransportere arbeidet med nytt design og interiør til byggeprosjektet.
Det greskinspirerte biblioteksbygget fra 1914 består av to etasjer og kjeller og er registrert på Byantikvarens gule liste. Det har ifølge prosjektleder Stein H. Nordal ikke bydd på ekstra utfordringer.
- Vi har opplevd et svært godt samarbeid med både Byantikvar, Deichman Grünerløkka, Omsorgsbygg Oslo KF og ansvarlig entreprenør i denne prosessen, sier prosjektleder Stein H. Nordal fra Kultur- og idrettsbygg.
Sentrale tiltak i rehabiliteringen har vært:
- Ny heis
- Nye HC toaletter
- Nytt kjøkken
- Rehabilitert ventilasjon for kjøkken og personalavdeling
- Utskifting av dører, gulvbelegg og belysning
- Støyreduserende tiltak
- Ny brannseksjonering
- Interiør og design
Rehabiliteringen har tatt ca. 7 måneder og har hatt et budsjett på ca. 15 MNOK
Ansvarlig entreprenør: Håndverkskompaniet
Historikk
Deichman Grünerløkka på Schous plass sto ferdig allerede i 1914. Det var Norges første spesialbygde bibliotek. Det greskinspirerte bygget ble drevet frem av Fernanda Nissen som arbeidet iherdig for å få skaffe egne bibliotekavdelinger i Kristianias arbeiderstrøk, og som medlem av tilsynet for Deichmanske bibliotek medvirket hun til å få opprettet biblioteket på Grünerløkka.
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF overtok eierskap og forvaltning av biblioteksbygget i 2015.
Nøkkelord
Kontakter
Haakon Berg JensenKommunikasjonssjef eiendom
Tel:974 08 707haakonberg.jensen@kid.oslo.kommune.noBilder

Om Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har ansvar for å prosjektere, bygge, forvalte og drifte kulturbygg og idrettsanlegg i Oslo. Våre arenaer legger rammene for aktivitet og opplevelser for byens befolkning og tilreisende. I eiendomsporteføljen ligger blant annet Jordal Amfi, Deichman Bjørvika, Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion, Frognerbadet og Vigelandmuseet. De største byggeprosjektene er det nye Munchmuseet og det nye Tøyenbadet.
Kultur- og idrettsbyggs visjon er: Bygg for små og store øyeblikk.
Følg pressemeldinger fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Klare for å bygge nye Tøyenbadet22.6.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding
Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg har inngått kontrakt med AF-gruppen, som i sterk konkurranse med to andre entreprenører vant hovedentreprise bygg for det nye Tøyenbadet. Byggearbeidene starter opp høsten 2021, og badet er planlagt å kunne brukes sommeren 2024.
Ski- og turbro over Holmenkollveien klar til bruk3.5.2021 17:53:46 CEST | Pressemelding
Ny bro vil gi besøkende i Holmenkollen nasjonalanlegg en trygg overgang over Holmenkollveien både sommer som vinter. Broen er flott konstruert i tverrspent limtredekke og dimensjonert for løypepreparing med moderne løypemaskiner.
Midlertidig bad på Økern er ferdigstilt25.3.2021 10:22:56 CET | Pressemelding
Oslo kommune har bygd sitt første, midlertidige badeanlegg. Økern bad har et unikt miljø- og ombrukskonsept, og er det eneste spesialbygget i landet hvor det er satt krav til, og planlagt for demontering og ombruk senere på en annen tomt. Det midlertidige badet skal bidra til å opprettholde noe av badekapasiteten i hovedstaden mens kommunen bygger det nye Tøyenbadet.
Oslo kommune vil trigge jenter til å velge byggfag19.2.2021 08:00:00 CET | Pressemelding
Oslo kommune vil trigge interessen blant ungdom, og åpne øynene deres for at bygg- og anleggsteknikk er et reelt yrkesvalg. 1. mars er fristen for å velge studieretning på videregående skole. Gjennom en rekrutteringskampanje, spesielt rettet mot jenter, treffer kommunen ungdommene på snapchat og i andre digitale flater i hele februar.
Første byggeplass i Norge med utslippsfri frakt av masser1.12.2020 08:00:00 CET | Pressemelding
Det midlertidige badet som Oslo kommune nå bygger på Økern, er første byggeplass i Norge med utslippsfri frakt av løsmasser. Som første byggherre i landet, sørger Kultur- og idrettsbygg Oslo KF for at rundt 5000 tonn masser blir fraktet av en elektrisk tippbil både på, samt til og fra byggeplassen.