Ethiopian Airlines

Luftig feiring av kvinnedagen

Del
8.mars feires kvinnedagen over hele verden – også i lufta. Ethiopian Airlines’ spesialfly, med kun kvinnelig besetning, ankom Gardermoen i morgentimene i dag. Begivenheten ble markert med et arrangement på flyplassen.
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines

På vei ut av flyet ble passasjerene møtt av en stor velkomstkomité. Kvinner fra det etiopiske miljøet i Norge stilte opp i sine fargerike nasjonaldrakter. Med flagg hilste de alle reisende velkommen til Oslo og gratulerte de med kvinnedagen.

Imponert over flyselskapet
Norges ambassadør i Etiopia, H.E. Merete Lundemo var selv med på flyet fra Addis. I sin åpningstale på arrangementet uttrykte hun stor begeistring for initiativet fra Ethiopian Airlines.

Delte erfaringer
Også piloten fra dagens spesialflyvning, Amsale Gualu, var med i debatten. Hun er den første kvinnelige piloten i Ethiopian Airlines.

– Vi burde feire 8. mars hver dag, kvinnedag eller ikke. Det er mange samfunnsspørsmål som må adresseres og jobbes med videre, sa Gualu.

I panelet utvekslet hun erfaringer med Kathrine Roede, en av de første kvinnelige pilotene i SAS. Hun har senere vært med på å utforme regelverk for at kvinnelige piloter skal kunne kombinere familie med pilotyrket.

– Selv om vi har løst mange av utfordringene som kvinnelige piloter møter, må vi fortsette å jobbe videre med dette temaet, sier hun.

Mye å lære av hverandre
Caroline Dale Ditlev-Simonsen er professor ved BI og leder av studentutvekslingsprosjekt mellom Norge, Tanzania og Etiopia. Hun mener at norske studenter har mye å lære av den etiopiske kulturen. – På et av universitetene vi samarbeider med i Etiopia står det å gjøre noe for lokalsamfunnet på timeplanen. Det hadde vært interessant å få til noe liknende i Norge, sier Ditlev-Simonsen.

Erling Ølstad er administrerende direktør i Mester Grønn og Etiopias konsul i Norge. Han påpekte kvinners viktige rolle i prosjektene han er involvert i. I paneldiskusjonen deltok også Fireselam Teklemariam, representant fra den etiopiske ambassaden i Stockholm, og Rahel Assefa, assisterende markedsdirektør i Ethiopian Airlines.

Femårsjubileum til Oslo
Det er femte året Ethiopian Airlines markerer kvinnedagen med en slik spesialflyvning.

– Det er en stor glede og ære at årets flyvning går til Oslo. Det er viktig for oss å vise frem det arbeidet vi gjør for å rekruttere kvinner til flybransjen og ikke minst for samfunnet generelt. Ethiopian Airlines er en av største arbeidsplassene i Etiopia. Kvinner utgjør en vesentlig del av arbeidsstokken, og dette betyr mye for vårt selskap, sier Mussie Fitehamlak, flyselskapets representant i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Last ned bilde
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Last ned bilde
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Foto: Hung Pham / Ethiopian Airlines
Last ned bilde

Om Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines
Ethiopian Airlines
Øvre Slottsgate 6
0157 Oslo

https://ethiopianairlines.no

Ethiopian Airlines er det største og raskest voksende flyselskapet i Afrika og del av Star Alliance. Selskapet ble etablert i 1945. I dag flyr de til dag til flere enn 60 destinasjoner i Afrika i tillegg til 119 ulike destinasjoner verden over. Ethiopian Airlines har kontinentets mest moderne flyflåte som består av 111 cargo- og passasjerfly, i tillegg til 63 nye fly i bestilling. Ethiopian Airlines har mottatt en rekke utmerkelser og priser. I 2018 ble de for andre gang kåret til Afrikas beste flyselskap. De mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Følg pressemeldinger fra Ethiopian Airlines

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ethiopian Airlines på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ethiopian Airlines