Opplysningskontoret for frukt og grønt

Frukthjerter til Valentindagen

Del
Valentindagen, som er kjærlighetens dag, feires alltid 14. februar. Du kan f.eks. friste din kjære med hjerter av frisk frukt, hjerter av kålrot, hjerter av bærgelé, hjertekake, bærsorbethjerter, ishjerter, muffinshjerter. Ja, kort sagt; alt hva ditt hjerte begjærer.

Valentindagen, som er kjærlighetens dag, feires alltid 14. februar. Du kan f.eks. friste din kjære med hjerter av frisk frukt, hjerter av kålrot, hjerter av bærgelé, hjertekake, bærsorbethjerter, ishjerter, muffinshjerter. Ja, kort sagt, alt hva ditt hjerte begjærer.

Frukt kan serveres på mange slags måter. Hva med rett og slett å stikke ut melon og ananas med hjertepepperkakeformer. Kålrot kan også brukes.

Så enkelt er det:

Skjær til et kålhode eller oasis og ha det i en bolle med god kant, slik at oppsatsen ikke velter når den er ferdig.

Skjær skallet av f.eks. en vannmelon eller slangeagurk og skjær ut blader av det. Fest bladene til oppsatsen med tannpirkere.

Skjær skiver av f.eks. vannmelon, ananas eller kålrot. Bruk pepperkakeformene og stikk ut hjertefigurer.

Fest disse med cocktailpinner eller andre trepinner på oppsatsen. Stikk også inn noen pinner med blå og grønne druer eller annen frukt.

Dekk til med folie til du skal servere oppsatsen.

Kjærlighetsfruktene litchi og rambutan

Har du dårlig tid, så stikk innom butikken og kjøp med deg noen litchi og/eller rambutan hjem. Det er disse som kalles kjærlighetsfrukt.

Kontaktperson: Matkonsulent Toril Gulbrandsen, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no, mobil 957 32 919.

Bilder

Frist din kjære med hjerter av frisk frukt på Valentindagen.
Frist din kjære med hjerter av frisk frukt på Valentindagen.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye