Sector Alarm

Tør du å droppe boligalarmen?

Del
All vår erfaring viser at innbruddsfrekvensen i boliger med boligalarm er lavere enn i boliger uten ekstra sikring. Basert på en enkel tanke om risikominimering vil de kriminelle til enhver tid operere der de har minst risiko for å bli oppdaget. Politiets kommentarer til deres ferske straffesakstall for 2018 støtter dette – de skriver at den positive utvikling hva gjelder antall innbrudd delvis kan forklares med det høye salget av boligalarm. (*1)
Ferske tall viser at sammenhengen mellom antall boligalarmer og antall innbrudd er omvendt proporsjonal.
Ferske tall viser at sammenhengen mellom antall boligalarmer og antall innbrudd er omvendt proporsjonal.

Femdobling på 20 år

Stadig flere husstander sikrer det de er glad i med boligalarm. I 1999 hadde rundt 100 000 husstander utstyrt seg med boligalarm tilknyttet alarmstasjon. I år er det nesten 500 000 boliger i Norge som har alarm tilknyttet alarmstasjon. Målt i forhold til antall boliger er dette høyest i Europa.

Klar sammenheng mellom nedgangen i antall innbrudd og antall boligalarmer

  -Våre tall viser at det kun er noen svært få promille av våre kunder som opplever innbrudd, sier Sikkerhetsekspert og Alarmstasjonsjef Inge Svendsen hos Sector Alarm. – Det er også verdt å merke seg at i disse svært få tilfellene av innbrudd så blir tyvene i all hovedsak skremt når alarmen går og stikker fra åstedet med uforrettet sak. Profesjonelle aktører vurderer risikoen og det betyr at innbruddsfrekvensen i hus med boligalarm er lavere enn hos naboen uten ekstra sikring,

Stresser og skremmer tyvene

-All vår erfaring viser at de kriminelle velger boliger uten alarm. Tyvene går gjerne forbi boliger som er merket med innbruddsalarm. En alarm som støyer er ubehagelig og stresser og skremmer de kriminelle. I tillegg igangsettes et reaksjonsapparat som begrenser tidsvinduet de kriminelle har til rådighet, sier Fagsjef Runar Karlsen i NHO Sikkerhet. 

72 prosent frykter innbrudd 

Dagens boligalarmer inneholder både innbrudds-, brann- og panikkalarm, men ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av MBrain for Sector Alarm viser at "Ola og Kari" er mest opptatt av å sikre boligen mot innbrudd. Hele 72 prosent sier at innbruddsikring er viktigste årsak til anskaffelse av boligalarm.

*1) https://www.politiet.no/globalassets/04-aktuelt-tall-og-fakta/strasak/2018/strasak-2018.pdf

Kontakter

Bilder

Ferske tall viser at sammenhengen mellom antall boligalarmer og antall innbrudd er omvendt proporsjonal.
Ferske tall viser at sammenhengen mellom antall boligalarmer og antall innbrudd er omvendt proporsjonal.
Last ned bilde

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm ble etablert i Norge i 1995 og har siden den gang utviklet seg til å bli det nest største alarmselskapet i Europa. Selskapet leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter.
Sector Alarm, som har hovedkontor i Oslo,  har mer enn 650 000 kunder, og over 3500 medarbeidere i Norge, Sverige, Irland, Finland, Spania, Italia, Portugal og Frankrike.

Følg pressemeldinger fra Sector Alarm

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sector Alarm

Vinningskriminalitet og boliginnbrudd forventes å øke til normaltilstander med åpne grenser: – Innbruddstyver vil inn i hus hvor det ikke er folk19.7.2022 11:43:26 CEST | Pressemelding

Rekordmange nordmenn skal til utlandet på sommerferie i år, melder flyselskaper og reiseselskaper. Med åpne grenser og et samfunn tilbake til normalen, forventer Politiet at boliginnbrudd vil øke til samme nivå som før koronatiden. Tyverier fra boder, garasjer og hager ser også ut til å bli et stadig større problem.