Innovasjon Norge

Trøndelagsbedrift får millionstøtte fra EU

Del
Seaweed Energy Solutions i Trondheim får 1,6 millioner euro i støtte for å styrke satsingen på tare til mat og fôr. Trøndelagsbedriften er en av åtte norske virksomheter som får til sammen 160 millioner kroner i julegave fra EU.
Tareproduksjon Seaweed Energy Solutions
Tareproduksjon Seaweed Energy Solutions

- Med 1,6 millioner euro fra SMB-instrumentet kan vi demonstrere vår teknologi i stor skala og ikke minst øke vår satsning på matmarkedet, sier administrerende direktør Jon Funderud. - Det er akkurat det vi trenger, og vi er meget fornøyd med samarbeidet med Innovasjon Norge.

Seaweed Energy Solutions er en pioner innenfor taredyrking. Selskapet har siden starten jobbet med å utvikle innovative løsninger for hele verdikjeden, fra klekkeri til ferdig produsert tare. Seaweed Energy Solutions satser på matindustrien og på verdens sterkt økende behov for sunn, bærekraftig biomasse til konkurransedyktig pris.

Imponerer statsråden

- Jeg er imponert over Seaweed Energy Solutions som har vunnet frem i konkurranse med hele Europa. Dette er viktige midler som hjelper bedriftene å få sine produkter ut til et større marked. I regjeringens strategi for forsknings- og innovasjonssamarbeid med EU er ett av målene at deltakelsen nettopp skal bidra til økt innovasjonsevne og verdiskapning. Enda flere bedrifter bør få øyene opp for mulighetene som ligger i EUs enorme pengesekk, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

EUs SMB-instrument er en del av Horisont 2020 og finansierer innovative bedrifter som har løsninger de ønsker å teste ut på et europeisk marked, uansett bransje.

- Bedrifter i denne fasen har et enormt behov for kapital, mer enn det vi klarer å tilby gjennom nasjonale ordninger, sier Pål Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge. - Ved å ta i bruk de mulighetene EU og EØS-avtalen gir oss, får selskapene viktig kapital til å vokse videre. Vi er stolte av selskapene, som vi har jobbet med over lang tid.

Faktaboks:

Horisont 2020

  • Verdens største forsknings- og innovasjonsprogram. Fra 2021 erstattes Horisont 2020 av Horisont Europa
  • Norge deltar på linje med EU-landene
  • SMB-instrumentet er en del av Horisont 2020 med budsjett på rundt 30 milliarder kroner. Norske selskaper har siden etableringen i 2014 hentet hjem mer enn 667 millioner kroner.
  • Programmet retter seg mot innovative bedrifter med internasjonale ambisjoner, og finansierer banebrytende, markedsdrevne prosjekter i alle bransjer.
  • Fase 1, inntil 50 000 euro, går til markedsavklaring
  • Fase 2, på 1 eller 2,5 millioner euro, går til gjennomføring og testing
  • Fast track to innovation har et budsjett på rundt 5 milliarder kroner. Programmet retter seg mot industridrevne og tverrsektorielle samarbeidsprosjekter med 3-5 partnere fra 3 land. Prosjektet (inntil 3 millioner euro) går til pilotering, testing og validering
  • Bedrifter som får finansiering fra SMB-instrumentet og Fast track to innovation får også coach, mentor, invitasjon til møter med europeiske investorer og bedriftsbesøk hos større europeiske kunder og samarbeidspartnere.

Se her for mer informasjon.

Innovasjon Norge har EU-rådgivere for bedrifter som er interessert i EU-finansiering til sine prosjekter. Vi samarbeider med Norges forskningsråd om å veilede bedrifter som vil søke EU-finansiering.

Kontakter

Tone Varslot Stave, seniorrådgiver i Innovasjon Norge.
Tel: 952 25 533, e-post: tone.varslot.stave@innovasjonnorge.no.

Bilder

Tareproduksjon Seaweed Energy Solutions
Tareproduksjon Seaweed Energy Solutions
Last ned bilde
Produkter fra Seaweed Energy Solutions
Produkter fra Seaweed Energy Solutions
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom