Gammel låve ble suksessbedrift

Det er et bølgende kulturlandskap og elven Leira som danner rammen rundt Kringler gjestegård, som drives av ekteparet Hilde Olstad og Helge Opsahl. De overtok gården etter Helges foreldre i 1996. Den gamle tømmerlåven på Kringler gjestegård er fra 1876 og etter flere år med omfattende restaurering, kunne paret i 2001 ønske velkommen til en moderne konferanse- og gjestegård.
-Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for både familien og nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye tilbud basert på gårdens og nærmiljøets ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet sier Hilde Olstad.
Bærekraft i fokus
De historiske røttene og kulturlandskapet danner fundamentet for driften på Kringler. Ekteparet har fokus på bruk av lokale råvarer, bærekraftig utvikling og dyrevelferd. På gården drives det fortsatt med aktivt landbruk med produksjon av skotsk høylandsfe, svin og korn. I sommerhalvåret produserer det allsidige paret urter i drivhuset, hvor de også dyrker vitomater og andre grønnsaker.
På gården tilbys gjestene gode opplevelser i unike omgivelser. Fra å være en konferansegård med fasiliteter for møter og selskaper, har vinnerne de senere årene utvidet konseptet med overnattingsfasiliteter, mikrobryggeri, kjøttproduksjon og nå planlegges foredlingsanlegg for eget kjøtt. Kringler satser stort på matservering og har et profesjonelt kjøkken hvor flere kokker er ansatt. Ekteparet er opptatt av å bruke lokale råvarer og produkter i maten som serveres på gården.
Vil overraske gjesten
Kjøkkensjefen Thomas Pedersen, drifter kjøkkenet med kreativitet, kunnskap, interesse og tid. Matfilosofien baserer seg på spennende, smakfulle retter som overrasker gjesten. På Kringler har de fokus på økonomi og bærekraft og bruker hele dyret i produksjonen. På gården finnes også et eget lite røkeri hvor det blir røkt kjøtt og fisk for å få de riktige smakene på råvarene. Nå planlegger ekteparet et foredlingsanlegg for selv å ha kontroll på mørningen.
-Drivkraften vår er utvikling. Vi ønsker ikke å bli store, men å bli gode. Vi tenker langsiktig og fokuset vårt ligger på de gode opplevelsene for gjestene, godt arbeidsmiljø og bærekraft, sier Olstad.
-Vinnerne representerer gründere som landbruket trenger flere av. De er innovative, kreative og er gode ambassadører for landbruket, sier Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.
Vinneren imponerer med sin satsing
Vinnerne har bygget opp en robust og lønnsom virksomhet.Service og vennlighet står sentralt med personlig tilstedeværelse som en av bedriftens suksessoppskrifter. I et marked med stor konkurranse har den lille familiebedriften klart å kapre markedsandeler ved å tilpasse seg nye trender og mulighetene, og ved å stadig videreutvikle konseptet.
-Denne Akershus bedriften oppfyller kriteriene som er satt for prisen på en god måte. Med sin langsiktige, profesjonelle og innovative tilnærming har de klart å utnytte landbrukets og gårdens ressurser på en spennende måte. De satser offensivt, videreutvikler sitt konsept og har bygd opp et bærekraftig konsept med et stort potensial, avslutter Lilleng.
Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket:
- Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.
- Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
- Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.
- De fylkesvise vinnerne deltar så i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.
- Den nasjonale prisen vil bli delt ut under InternationaleGrüne Woche i Berlin i januar 2019.
Juryen har bestått av:
- Direktør for IN Oslo, Akershus og Østfold Per Annar Lilleng (juryens leder)
- Akershus og Oslo Bondelag v/leder Sigurd Enger
- Fylkesmannens Landbruksavdeling v/Ellen Marie Forsberg
- Akershus Fylkeskommune v/Eirik Bøe
Kontakter
Kontaktperson hos vinneren: Hilde Olstad, mobil: 950 05 705, e-post: post@kringler.no
Kontaktperson i Innovasjon Norge: Ingeborg Knutsdatter Gresaker, mobil: 992 93 639, e-post: inkne@innovasjonnorge.no
Bilder




Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Eksportverdien i reiselivet øker26.6.2025 09:00:00 CEST | Pressemelding
Flere overnattinger og høyere forbruk, både fra nordmenn og utlendinger sammenlignet med tidligere.
The Quartz Corp får støtte til syre-gjenbruk24.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Innovasjon Norge støtter sirkulært pilotprosjekt hos The Quartz Corp med inntil 45 millioner kroner.
Hydro og Innovasjon Norge inngår strategisk samarbeid for grønn industrivekst12.6.2025 13:24:45 CEST | Pressemelding
Hydro og Innovasjon Norge har signert en ny samarbeidsavtale for å styrke norsk bærekraftig industri internasjonalt. Avtalen skal bidra til å fremme grønn teknologi, sikre politisk gjennomslag og åpne dører for norske bedrifter i globale markeder.
Innovasjon Norge og DNV med viktige havvindavtaler i Japan3.6.2025 13:56:47 CEST | Pressemelding
Det strømmer inn store eksportinntekter fra norsk havvindindustri, estimert til nærmere 50 milliarder kroner i år. I Japan signerte Innovasjon Norge i dag en avtale med et stort havvindnettverk. Samtidig undertegnet DNV en tilsvarende avtale.
Norges dag på verdensutstillingen i Osaka2.6.2025 17:57:51 CEST | Pressemelding
I dag ble det feiret Norges Dag på verdensutstillingen i Osaka. Utenriksminister Espen Barth Eide ledet en stor næringslivsdelegasjon, og Kongsberg signerte avtale med japansk selskap for å utvikle et banebrytende navigasjonssystem.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom