Innovasjon Norge

Gammel låve ble suksessbedrift

Del
Kringler Gjestegård AS arrangerer konferanser og selskaper i en gammel låve. Etter flere år med utvikling tilbyr den allsidige gården et unikt produkt til sine gjester. I dag blir gården hyllet med bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Akershus.
Foto: Marie Lindeman
Foto: Marie Lindeman

Det er et bølgende kulturlandskap og elven Leira som danner rammen rundt Kringler gjestegård, som drives av ekteparet Hilde Olstad og Helge Opsahl. De overtok gården etter Helges foreldre i 1996. Den gamle tømmerlåven på Kringler gjestegård er fra 1876 og etter flere år med omfattende restaurering, kunne paret i 2001 ønske velkommen til en moderne konferanse- og gjestegård. 

-Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for både familien og nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye tilbud basert på gårdens og nærmiljøets ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet sier Hilde Olstad. 

Bærekraft i fokus
De historiske røttene og kulturlandskapet danner fundamentet for driften på Kringler. Ekteparet har fokus på bruk av lokale råvarer, bærekraftig utvikling og dyrevelferd. På gården drives det fortsatt med aktivt landbruk med produksjon av skotsk høylandsfe, svin og korn. I sommerhalvåret produserer det allsidige paret urter i drivhuset, hvor de også dyrker vitomater og andre grønnsaker.  

På gården tilbys gjestene gode opplevelser i unike omgivelser. Fra å være en konferansegård med fasiliteter for møter og selskaper, har vinnerne de senere årene utvidet konseptet med overnattingsfasiliteter, mikrobryggeri, kjøttproduksjon og nå planlegges foredlingsanlegg for eget kjøtt. Kringler satser stort på matservering og har et profesjonelt kjøkken hvor flere kokker er ansatt.  Ekteparet er opptatt av å bruke lokale råvarer og produkter i maten som serveres på gården.  

Vil overraske gjesten
Kjøkkensjefen Thomas Pedersen, drifter kjøkkenet med kreativitet, kunnskap, interesse og tid. Matfilosofien baserer seg på spennende, smakfulle retter som overrasker gjesten. På Kringler har de fokus på økonomi og bærekraft og bruker hele dyret i produksjonen. På gården finnes også et eget lite røkeri hvor det blir røkt kjøtt og fisk for å få de riktige smakene på råvarene. Nå planlegger ekteparet et foredlingsanlegg for selv å ha kontroll på mørningen.  

-Drivkraften vår er utvikling. Vi ønsker ikke å bli store, men å bli gode. Vi tenker langsiktig og fokuset vårt ligger på de gode opplevelsene for gjestene, godt arbeidsmiljø og bærekraft, sier Olstad.  

-Vinnerne representerer gründere som landbruket trenger flere av. De er innovative, kreative og er gode ambassadører for landbruket, sier Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold. 

Vinneren imponerer med sin satsing
Vinnerne har bygget opp en robust og lønnsom virksomhet.Service og vennlighet står sentralt med personlig tilstedeværelse som en av bedriftens suksessoppskrifterI et marked med stor konkurranse har den lille familiebedriften klart å kapre markedsandeler ved å tilpasse seg nye trender og mulighetene, og ved å stadig videreutvikle konseptet. 

-Denne Akershus bedriften oppfyller kriteriene som er satt for prisen på en god måte. Med sin langsiktige, profesjonelle og innovative tilnærming har de klart å utnytte landbrukets og gårdens ressurser på en spennende måte.  De satser offensivt, videreutvikler sitt konsept og har bygd opp et bærekraftig konsept med et stort potensial, avslutter Lilleng.    

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket: 

  • Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.   
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.  
  • Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.   
  • De fylkesvise vinnerne deltar så i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.   
  • Den nasjonale prisen vil bli delt ut under InternationaleGrüne Woche i Berlin i januar 2019.  

Juryen har bestått av: 

  • Direktør for IN Oslo, Akershus og Østfold Per Annar Lilleng  (juryens leder) 
  • Akershus og Oslo Bondelag v/leder Sigurd Enger 
  • Fylkesmannens Landbruksavdeling v/Ellen Marie Forsberg 
  • Akershus Fylkeskommune v/Eirik Bøe  

Kontakter

Kontaktperson hos vinneren: Hilde Olstad, mobil: 950 05 705, e-post: post@kringler.no


Kontaktperson i Innovasjon Norge: Ingeborg Knutsdatter Gresaker, mobil: 992 93 639, e-post: inkne@innovasjonnorge.no

Bilder

Foto: Marie Lindeman
Foto: Marie Lindeman
Last ned bilde
Foto: Marie Lindeman
Foto: Marie Lindeman
Last ned bilde
Foto: Marie Lindeman
Foto: Marie Lindeman
Last ned bilde
Foto: Marie Lindeman
Foto: Marie Lindeman
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye