Styrk immunforsvaret med fårikål
– Hodekål har lite kalorier, og et høyt innhold av C-vitamin, K-vitamin og fiber, sier klinisk ernæringsfysiolog i BAMA, Lise Brandstadmoen.
Hun forteller at det er mange gode grunner til å fylle grytene med mye hodekål, både på fårikålens dag, og resten av året.
– Når høstmørket er over oss, kan det være smart å fylle på med c-vitaminrike matvarer. I tillegg til å redusere tretthet og utmattelse, bidrar vitaminet til å styrke immunforsvaret.
Per 100 gram du spiser av hodekål, får du i deg 1 av 5 om dagen.
– Beriker du fårikålen med grovskårne gulrøtter de siste 20 minuttene får du en nydelig farge på retten i tillegg til enda mer grønnsaker. Drikk en deilig eplejuice til måltidet, og du nærmer deg målet om «5 om dagen» i ett og samme måltid, sier Brandstadmoen.
Hun legger til at andre gode c-vitaminkilder er paprika, kiwi, grønnkål, brokkoli, papaya, jordbær, blomkål, ananas og appelsin.
1,5 millioner kålhoder
BAMA regner med å selge 1,5 millioner norske kålhoder i fårikål-perioden. Totalt selger frukt-og grøntleverandøren 7000 tonn på ett år, tilsvarende 3,5 millioner kålhoder. I tillegg kommer 50 tonn økologiske kålhoder.
Den siste torsdagen i september feires fårikålens dag i Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Lise Marie BrandstadmoenFagansvarlig helse og ernæring
Klinisk ernæringsfysiolog
Bilder
Lenker
Om BAMA
Følg pressemeldinger fra BAMA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BAMA
Salget av trendfrukten har økt med 1255 prosent på tre år!6.6.2025 07:45:00 CEST | Pressemelding
Nå er endelig pakistansk mango tilbake i sesong.
Størrelsen teller – og smått er best30.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Det mener i alle fall forbrukerne når det kommer til tomater!
Årets nypoteter kommer rekordtidlig!23.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Allerede i mai vil det være mulig å finne nypotet i butikkene.
Økning på 600% i vinter – tropisk frukt trender2.5.2025 09:05:59 CEST | Pressemelding
Midtvinters har vi spist som om det var sommer!
Nordmenn vil spise titalls millioner av disse i påsken11.4.2025 10:40:10 CEST | Pressemelding
Påskefavorittene står klare for å spre glede.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom