Hotel Norge by Scandic går for gull med Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen

– Vi skal ikke binde oss til norsk husmannskost eller tradisjonsretter, men kombinere råvarer fra Bergen og Norge med internasjonale smaker, sier Ørjan Johannessen.
Nå håper han å friste både turister og bergensere til å besøke hotellet og ønsker at Hotel Norge skal være et samlingspunkt i byen.
– Da jeg var liten var Hotel Norge det gjeveste hotellet i byen. Her spiste vi på 17. mai, og hit gikk vi for å feire. Nå skal vi lage en ny historie i dette flotte bygget, sier Johannessen.
Verdensmester i kokkefaget
Ørjan Johannessen (32) er en prisbelønt norsk kokk. Han markerte seg for alvor da han tok gull i Bocuse d´Or i Lyon i 2015, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Sammen med familien driver han Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune. Nå skal han dele tiden sin mellom Bergen og Bekkjarvik. Han startet sin karriere som lærling på Scandic Neptun, og har alltid likt å jobbe i stort format.
– På hotell får man ta del i alt, både frokost, lunsj, middag, selskaper, kurs og konferanse. Man får en større base som kokk, og det har vært viktig for å bli kreativ og god, sier Johannessen.
Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting, er glad for at Ørjan Johannessen vil samarbeide med Scandic og Hotel Norge.
– Vi er veldig stolte over at Ørjan vil jobbe med oss. Vi har høye ambisjoner for restaurantkonseptet og med Ørjan på laget blir det svært høy kvalitet i alle ledd, sier Malting.
En smak av verden
Ørjan Johannessen og Scandic ønsker å invitere til en åpen møteplass med flere valgmuligheter, og har lagt opp til at folk kan ta en helaften på hotellet. Gjestene kan starte kvelden med en aperitiff i lobbybaren i 3. etasje. Her blir det en uformell og sosial stemning.
I samme etasje inviterer hotellet til verdensmat av høy kvalitet, med personlig service, kunnskapsrike kokker og vinsommelier.
– Det blir min oppgave å sørge for at det er en rød tråd gjennom alt vi gjør, og at denne røde tråden følges, sier Johannesen.
Det blir en sesongbasert a la carte-meny med 4-5 forretter, hovedretter og desserter. Etter måltidet kan man fortsette kvelden i baren i 1. etasje. Denne etasjen blir selve hjertet i hotellet med en pulserende café med et uformelt og sosialt serveringstilbud fra tidlig til sent med frokost, lunsj og middag.
Bergens nye møteplass
Hotel Norge by Scandic blir Bergens største hotell med 415 rom fordelt over 10 etasjer. Når dørene åpnes i juni blir det også hotellkjedens andre signaturhotell i Norge etter Grand Hotel Oslo by Scandic. Signaturhotellene kjennetegnes av en unik karakter, design og identitet.
– Vi gleder oss til å gjenåpne Bergens storstue og håper at bergenserne gleder seg med oss. Vårt ønske og mål er at Hotel Norge blir en møteplass både lokalbefolkning og turister snakker om og strømmer til, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.
For mer informasjon, kontakt:
- Morten Malting, direktør for mat og drikke, Scandic Hotels Norge:
+47 957 66 646, Morten.Malting@scandichotels.com - Lise Solheim Haukedal, hotelldirektør Hotel Norge by Scandic:
+47 917 78 838, Lise.Solheim.Haukedal@scandichotels.com - Tine Birkeland Westby, markeds- og kommunikasjonsdirektør, Scandic Hotels Norge:
+47 922 11 936, Tine.Birkeland@scandichotels.com - Kristian Røise Dahl, PR- & kommunikasjonsrådgiver Scandic Hotels Norge:
+47 958 41 992, KristianRoise.Dahl@scandichotels.com
Bilder


Om Scandic Hotels
Om Scandic Hotels Group
Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 16 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller fordelt på cirka 55 000 hotellrom i drift eller under utvikling. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen med 2 millioner medlemmer. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic er ifølge BDCR «best hotel brand» i Norden. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com
Følg pressemeldinger fra Scandic Hotels
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Scandic Hotels
Scandic lanserer nytt hotellvaremerke18.2.2020 07:45:55 CET | Pressemelding
Med Scandic GO vil Scandic tilby et nytt konsept i det voksende økonomisegmentet. Ambisjonen er å etablere et sterkt nærvær i de største byene i Norden.
Scandics norgessjef til toppjobb i konsernet22.11.2019 08:45:09 CET | Pressemelding
Etter 9 år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa forøvrig.
Kåret til Norges beste frokost for 13. gang10.10.2019 19:06:07 CEST | Pressemelding
I dag ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste. Hotellet gikk til topps foran mer enn 400 hotellfrokoster i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle NM i frokost.
Trygghet for ansatte på Nordkapp20.6.2019 18:00:14 CEST | Pressemelding
Nordkapp kommune har i dag vedtatt ny områderegulering for Nordkapp. Reguleringen innebærer at kommunen får større styring med arealbruken på platået. Nordkapp kommune har brukt tre år på å behandle planen.
Kampen om Nordkapp: Behov for å rydde i fakta17.6.2019 14:41:18 CEST | Pressemelding
De siste dagene har flere riksmedier omtalt områdereguleringen på Nordkapp. Kommunens politikere har utvilsomt all nødvendig informasjon om saken, men vi ser at nye debattanter ikke har oppfattet alt presist. Dette er hva handler saken om:
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom