Nansen Fredssenter

Norge må ut av selvmordsklubben

Del
Verden gleder seg over at årets Nobels Fredspris er blitt tildelt ICAN for deres arbeid med Traktat om forbud mot Atomvåpen. Deres arbeid har vist at det er mulig å mobilisere verden til å avstå fra atomvåpen.
Alfredo Zamudio, leder for Nansen Fredssenter. Foto, Kirsti Hovde.
Alfredo Zamudio, leder for Nansen Fredssenter. Foto, Kirsti Hovde.

Baksiden for denne medaljen er at Norge ikke har skrevet under denne avtalen”, sier Alfredo Zamudio, leder for Nansen Fredssenter. 

”Atomvåpens doktrine handler om en ting alene: å ødelegge alt og alle og frykten for denne total ødeleggelse skal forebygge krig. Norge må komme seg ut av selvmordsklubben med land som er villige til å bruke atomvåpen”, sier Alfredo Zamudio.

 ”Denne velfortjente Nobel Fredspris kan inspirere verden til en ny samtale om hvordan Norge kan slutte å være en støttespiller til atomvåpen. Norske politikere har nå en mulighet og en glimrende anledning til å tenke nye tanker om norsk atomvåpen politikk”, sier Alfredo Zamudio. 

Fremtidige generasjoner vil takke en modig Nobelkomité og modige politikere som kan bruke denne muligheten og bidrar til at fremtiden er fri for kjernefysiske våpen. 

Nansen Fredssenter har i mer enn to tiår arbeidet med dialog som metode for fred og forsoning i en rekke konfliktområder i verden. Vi har bidratt med dialog og fredsarbeid på Balkan, Afghanistan, Irak, Kenya, Ukraina, Colombia m.m. I Norge arbeider vi med dialog undervisning, formidling og fasilitering

For mer informasjon, kontakt:

Alfredo Zamudio, leder
alfredo@peace.no   
+47 936 80 054

Mari K. Bjerke, administrativ assistent
mari@peace.no            
+47 932 65 198

Nøkkelord

Bilder

Alfredo Zamudio, leder for Nansen Fredssenter. Foto, Kirsti Hovde.
Alfredo Zamudio, leder for Nansen Fredssenter. Foto, Kirsti Hovde.
Last ned bilde
Nansen Fredssenter: Foto: Nansen Fredssenter
Nansen Fredssenter: Foto: Nansen Fredssenter
Last ned bilde

Lenker

Om Nansen Fredssenter

Nansen Fredssenter
Nansen Fredssenter
Bj. Bjørnsons plass
2613 Lillehammer

http://www.peace.no

Nansen Fredssenter arbeider nasjonalt og internasjonalt med å fremme og undervise om dialog for fred, for å forebygge konflikt og for å styrke sosiale og politiske relasjoner.

Følg pressemeldinger fra Nansen Fredssenter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nansen Fredssenter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nansen Fredssenter

Går Nobels Fredspris til Afrika i år?2.10.2018 13:33:15 CEST | Pressemelding

Førstkommende fredag annonseres årets mottaker av Nobels Fredspris. Nansen Fredssenter har vurdert hvem som er de sterkeste kandidatene i 2018. Fredsprisen skal være en inspirasjon og belønning for heltemodig innsats for fred. Svært ofte hører vi mer om krigen enn om fredsforkjemperne, fordi krigens vold lager mye mer støy enn freden, men i år er det fire sterke kandidater med resultater, der to fra Afrika peker seg ut.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye