5 fargerike påsketips

Bilmat som frister
Barn i bil kan være en prøvelse på store utfartsdager. Med litt forberedelse kan turen gjøres litt mer spennede, og ikke minst kan humøret holdes oppe både hos store og små. Små konkurranser i bilen er morsomt – hvem kan telle gule biler? Hvilke ord begynner på A? Syng en sang som begynner på S.
Med litt godsaker i beredskap, som trygt kan spises uten fare for kvalme, kan påskeferien få en god start. Skjær opp biter og staver av grønnsaker og frukt som dere alle liker og legg i små bokser eller poser. Fargerikt og nyttig for både kropp og humør.
Turmat på bålet
April er den siste måneden i året hvor vi fritt kan tenne bål. Bruk fantasien og lag spennende bålmat. Mye forskjellig kan pakkes i folie og legges på bålet. Fiskebiter med grønnsaker og litt sitron blir deilig mat, det samme kan gjøres med ulike frukter. Vil du gjøre noe ekstra spennende kan du ta med sjokoladekakerøre i en plastmugge hjemmefra og bake kake i appelsinskallet. Det er få ting som kan slå smakskombinasjonen appelsin og sjokolade.
Mange starter grillsesongen i påsken, og hva er vel koseligere enn å grille pølser i skibakken sammen med andre. Men husk at toppingen på pølsene kan være så mye mer enn ketsjup og sennep. Hva med mangosalsa, guacamole, tomatsalsa eller coleslaw på pølsene?
Retter som vil imponere litt
Vår i luften og litt bedre tid enn vanlig? Det er fristende å teste ut noen nye retter og leke litt med maten. Kanskje får du nye favoritter som kan tas med videre inn i hverdagen på andre siden av høytiden.
Smoothiebowl med avokado og mango er en deilig start på dagen. Den kan pyntes med fine mønstere og mange ulike bær og frukter. Bare fantasien setter grenser. Her sørger avokadoen for både næring og metthetsfølelse.
Sprek kyllingsalat til lunsj er både mettende og lett mat. Her kombineres den friske syren fra appelsin med deilig smak av fennikel og rødløk. Smakfull og fristende.
Når du har ferie, er det stas med en dessert. Appelsinsalat smaker friskt og godt, og denne er i tillegg stylet for påske. Morsomt for barna og slett ikke vanskelig.
Påskeappelsinkake passer like godt til ettermiddagskaffen som til dessert, og kan lages uten ovn og gjerne forberedes i god tid før gjestene kommer.
Kosemat
Noen ganger er det deilig å bare ta livet i stille tempo – ingen pynting – ingen prestasjoner, bare fred og ro. På sånne dager kan en solgul gulrotsuppe med appelsin smake godt. Spesielt etter en lang dag i frisk luft. Den er raskt å lage og smaker deilig med lune rundstykker eller ferskt brød til.
Snacks til spill-kvelden
Ingenting er vel hyggeligere enn å samles rundt bordet for å spille spill, og snacks hører med til kosen. Det skal være søtt, salt, det skal være mykt og knasende. Kveldskosen blir best når den er variert og fristende for alle. Et fat med oppkuttet frukt og grønnsaker sammen med litt nøtter blir den beste snacksen.
Påskeegget
Tradisjonelt har påskeegg vært dekorerte hønseegg. Å male på egg er en fin aktivitet for store og små, og det er hyggelig å pynte friske bjørkekvister med egendekorerte eggeskall. Innholdet kan brukes til en deilig frokostomelett.
Vil du sette farge på frokostegget kan du koke det sammen med løkskall, så blir det gult. Med rødløk eller rødbete blir egget rødlig.
Våre moderne påskeegg er som oftest stappfulle med marsipan, sjokolade og andre godterier, og både påskeegg og påskehare er hyggelige tradisjoner.
Lange tradisjoner er hyggelige, men kan moderniseres. Tenk nytt, og fyll egget med noen små eksklusive godbiter av sjokolade, lakris eller andre favoritter. Fyll på med hyggelige og nyttige småting, som en liten kortstokk, en påskekrim, solkrem eller et løfte om en hyggelig opplevelse.
God påske!
Nøkkelord
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder








Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
Slik finner du den søteste vannmelonen i butikken16.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Vannmelon er en fast følgesvenn gjennom sommeren, men visste du at det finnes noen enkle triks for å finne den aller mest modne og søte? Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) deler sine beste tips til hva du bør se etter – før du legger vannmelonen i handlekurven.
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom