Norges Bowlingforbund (NBF)Norges Bowlingforbund (NBF)Norges Bowlingforbund (NBF)

13-årige Madelen, fra Molde, er i ledelse på global leaderboard i bowling!

Del

Madelen, som spiller for Molde Bowlingklubb, har allerede som 13 åring stått for en fantastisk prestasjon i bowling. Gjennom å oppvise en fantastisk repeterbarhet klarte hun under søndagen å spille 178 kast på rad innenfor en margin på 2 km/h av hennes første kast. Med denne prestasjonen klarte hun å komme seg hele veien til topp, og det med god margin, på den globale listen for Kegel Specto øvelsen Speed Ladder!

Madelen Thorsrudhagen Danielsen, Molde BK.
Madelen Thorsrudhagen Danielsen, Molde BK.

Kegel Specto er et Lidar basert måle- og testutstyr som kan vise opp til 40 forskjellig faktorer fra et  bowlingkast. Dette gjør det til et fantastisk verktøy for utvikling av bowlerens tekniske kvaliteter og brukes vanlig til utvikliing av spillere med mer erfaring og landslagsspillere. 

MenKegel Specto er ikke bare et verktøy for testing og måling av tekniske kvaliteter for de aller beste spillerne.

I den personlige appen har utviklerne skapt et univers som inkluderer gamefiserte øvelser og konkurranser på forskjellige vanskelighetsnivåer. 
I universet Specto Challenge finner vi  Speed Ladder som går ut på å spille med så lik hastighet som mulig i hvert kast. 
Hastigheten måles akkurat når spilleren slipper kula i begynnelsen av banen. 

Og det er i øvelse Speed Ladder som Madelen har vist seg ustoppelig.
Alle som noen gang har spilt bowling vet at det tar ikke så mange serier, eller ruter for noen, innen det begynner å bli vanskelig å gjøre samme kast om og om igjen. 
Madelen klarte den fantastiske bragden av å spille nesten 18(!) serier, noe som normalt tar 2,5-3 timer for en erfaren sportbowler som er for seg selv på banen, med en hastighet ved slippet som var innenfor 2 km/h margin.
Prøv det i en annen idrett!
Repeter samme hastighet i en golfsving i 2-3 timer så skjønner dere kanskje prestasjonen!
Og i golf står man stil når man svinger. Legg nå på 5 steg i en ansats også...
Når vi også tar innover oss at hun spiller bowling med en moderne 2-hånds teknikk så skjønner vi raskt at det er den nye generasjonen bowlere som gjør seg synlig!
Hvilken fantastisk talent Madelen er!

Les mer omKegel Specto Universet og hvordan SportBowling miljøet kan presentere statistikk, ranking og andre detaljer på en helt ny måte og samtidig tliby en helt ny gamefisert verden for alle andre i bowlingmilljøet!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Madelen Thorsrudhagen Danielsen, Molde BK.
Madelen Thorsrudhagen Danielsen, Molde BK.
Last ned bilde
Madelen topper listen - bilde fra app.
Madelen topper listen - bilde fra app.
Last ned bilde
Madelen topper listen - fra web.
Madelen topper listen - fra web.
Last ned bilde

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer alt turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge, og er sertifisert som "Rent Særforbund". Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det cirka 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som har spillerlisens. Macron-ligaen er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere av begge kjønn. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og flere hundre enkeltturneringer. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten junior og senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial.

Følg pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bowlingforbund (NBF) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

IBF utnevner QubicaAMF til den eksklusive globale bowlingutstyrspartneren for Bowling frem til 2030!3.5.2021 10:00:00 CEST | Pressemelding

Internasjonale BowlingForbundet (IBF), som har det globale ansvaret for sporten Bowling, og QubicaAMF, som er verdens største og mest innovative bowlingprodusent, har inngått en langsiktig avtale som gir QubicaAMF status som Offisiell Partner frem til 2030. IBF og QubicaAMF inngikk først et memorandum om forståelse for å danne et nytt partnerskap i mars 2020. Dette strategiske engasjementet for IBF sikrer omfattende QubicaAMF-tilstedeværelse i en av verdens største "participant sports".

Ny mesterskapsportefølje for SportBowling!27.4.2021 12:36:23 CEST | Pressemelding

I mars skapte det Internasjonale BowlingForbundets CEO, Andrew Oram, stor oppstandelse når han sendte ut informasjon til alle internasjonale bowlingforbund om endringer som gjennomføres i mesterskapsprogrammet fremover. De omfattende endringene kom overraskende og uten forvarsel for bowlingmiljøet. Endringene som blir gjennomført gjelder allerede fra høsten 2021. Det er fortsatt stor usikkerhet i henhold til hvilke konsekvenser dette medfører for de norske landslagsutøverne.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom