NHO Mat og Drikke

Mathias (23) er Norgesmester i kjøttfag for andre gang

Del
Mathias Venstad Nilsen (23) fra Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum gikk helt til topps for andre gang på rad under NM i kjøttfag lørdag. Han var en av seks finalister i kampen om å bli Norges beste i faget.

Etter tre timers iherdig innsats med å forvandle en svineskinke og en hel mørbrad av storfe til 26 lekre kjøttprodukter kunne Venstad Nilsen slippe jubelen løs.

- Jeg satset på en høy vanskelighetsgrad og er veldig lettet over at jeg klarte å få ferdig alle produktene mine innenfor tiden. Dette var veldig moro, jeg kunne ikke være mer fornøyd, sa en glad vinner etter å ha tatt imot pokalen.

På andreplass i NM kom Bjørn Tore Johansen fra Meny Sandvika Storsenter, og tredjeplassen ble inntatt av Lasse Bernhardsen fra Meny Rykkin.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, forteller at nivået har vært jevnt og høyt i mange år i NM-konkurransen.

– Det er spesielt i fremførelsen at Mathias Venstad Nilsen skiller seg ut i årets konkurranse, hvor han presenterer produktene på en fantastisk flott måte. Han viser høy kunnskap i faget, leverer svært jevne produkter og et særdeles godt håndverk, sa Teigen etter prisutdelingen.

NM i Kjøttfag som ble arrangert for første gang i 1995, gikk av stabelen på Rådhusplassen i Oslo under matmessen Matstreif. NHO Mat og Drikke var arrangør.

- Kjøttbransjen har et stort behov for dyktige fagarbeidere. Det er en prioritert oppgave for NHO Mat og Drikke å synliggjøre kjøttfagene og ovenfor ungdom og foreldre, og vise hvilke muligheter en kjøttfaglig utdanning gir. NM i kjøttfag er en flott arena for dette, sier prosjektleder for NM i Kjøttfag og spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug.

Kontakter

Bilder

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Markedsføringsforbud: -Vestre roter det til25.4.2025 15:58:26 CEST | Pressemelding

-Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre kunne valgt å bygge videre på at det er bred enighet om at barn skal ha god beskyttelse mot markedsføring. Istedenfor har han valgt å innføre en inngripende, uklar og forvirrende regulering, som kombinert med en trussel om høye gebyrer, i realiteten vil fungere som et markedsføringsforbud for en rekke produkter til alle aldersgrupper, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke om regjeringens nye markedsføringsforbud.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye