Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Valentinsdagen: Frokost for to!

Del
Valentinsdagen er en ypperlig anledning til å gjøre en ekstra stas på sin utkårede. Med en romantisk frokost for to setter du en god ramme for dagen. – I hverdagen har man ikke alltid så god tid til å gjøre det lille ekstra ut av frokosten, men merkedager som valentinsdag er en gyllen anledning til å dele noen ekstra smakfulle frokostopplevelser på morgenen, forteller Marianne Hayes Antonsen, matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Valentinsdagen er en dag man skal vise sin utkårede sin kjærlighet, mange stresser litt over hva de skal kjøpe og hvor de skal ta med sin kjære ut på middag. Hva med å tenke litt annerledes enn å markere kjærligheten med smykker og roser?

-       Oftest er det mer tid og opplevelser sammen som kommer høyt på listen over hva forholdet egentlig trenger i en hektisk hverdag. Med en liten innsats på morgenen kan man lage et koselig lite måltid og gjøre frokosten til en liten harmonisk samling, sier Marianne og supplerer med at denne ideen også er perfekt for merkedager som fødselsdager, farsdag og morsdag.

 Med en frokost i gave gir du din utkårede en god start på dagen.

 -       Frokostspising gjør det lettere å komme opp i anbefalt mengde av de næringsstoffene kroppen trenger påfyll av hver dag. Forskning viser at frokostspisere har bedre kvalitet på hele kostholdet sitt og spiser sunnere enn frokostskulkere, forteller Marianne videre.

Meieriprodukter som en del av frokosten gir et mer balansert og variert kosthold. For å gjøre frokosten til en ekstra opplevelse på valentinsdagen har Marianne i Melk.no plukket ut tre oppskrifter som hun anbefaler for anledningen.

-       Har du påsett at alle ingrediensene er i hus dagen før er dette tre enkle og raske oppskrifter som ikke krever så lang innsats på kjøkkenet. Dersom du ønsker det kan du lage ferdig røren til crêpes dagen i forveien, eller la den stå å svelle samtidig som du gjør unna morgenstellet, avslutter hun.

Klikk på linken for høytoppløselige bilder av oppskriftene til trykk her: Bilder                                       

Crêpes med spekeskinke og ost
2 porsjoner

1,5 dl hvetemel
1 krm salt
3 dl melk
2 egg
smør
spekeskinke
vellagret ost
jordbær
ristede pinjekjerner
ruccola
honning

Slik gjør du:
Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen melk, egg og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Dekk til røren og la den stå og svelle i ca 30 minutter. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Stek pannekakene gyldne. Fyll pannekakene med ost og spekeskinke. Pynt med jordbær, ruccola, pinjekjerner og honning.

Müsli med vaniljeyoghurt
2 porsjoner

ca ½ dl bringebærsyltetøy
ca 2 dl vaniljeyoghurt
ca ½ dl müsli
friske bringebær og blåbær

Slik gjør du:
Legg et tynt lag med syltetøy i bunnen av skålen. Tilsett ca 1 dl yoghurt. Strø over müsli og pynt med bringebær og blåbær.

Smoothie med jordbær
2 porsjoner

3 dl syrnet melk med jordbær
3 dl jordbæryoghurt
2 dl dypfryst jordbær
1 banan

Slik gjør du:
Hell syrnet melk og yoghurt i en blender/foodprosessor.
Tilsett dypfryste jordbær og banan. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en «smooth» drikk.

Klikk på linken for å se flere spennende oppskrifter fra vår web tv: Melk.tv   
Her finner du flere oppskrifter og informasjon: http://www.melk.no  

For mer informasjon, vennligst ta kontakt med:
Marianne Hayes Antonsen, matfaglig konsulent Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no),
e-post: marianne.a@melk.no tlf: 23 30 20 17 / 90 04 5407
Kine Camilla Tøften, kommunikasjonssjef Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no),
e-post: kine@melk.no tlf: 23 30 20 15 / 41 61 93 46

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er et merkenøytralt kompetansesenter med fokus på norsk melk og meieriprodukter. Vi bidrar til økt bevissthet og kunnskap om kosthold og ernæring basert på solid markedsinnsikt og ernæringsfaglig kunnskap.  For mer informasjon, se www.melk.no

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye