Innovasjon Norge

Halvors Tradisjonsfisk finalist i prestisjetung konkurranse

Del
Halvors Tørrfiskfilet og Halvors Klippfisk er i finalen i den prestisjetunge konkurransen, Seafood Prix d’Elite, som skal kåre årets nyeste og mest innovative sjømatprodukter den 24. april under European Seafood Exposition (ESE) i Brussel. Konkurransen er en av de viktigste arenaer i verden for å lansere nye sjømatprodukter og for å oppnå anerkjennelse verden over.

Halvors Tradisjonsfisks produkter er blant 37 produkter i finalen og firmaet er en av 41 sjømatbedrifter som deltar på den norske felles paviljongen arrangert av Innovasjon Norge.

Halvors Tradisjonsfisk (Halvors) ble etablert i 2000 og er lokalisert på Skattøra i Tromsø. Firmaet har spesialisert seg på å vanne ut klippfisk og tørrfisk hvor kvalitet på produkt og design har stått i fokus. Selskapet har fokus på presentasjon og design, og har vunnet flere nasjonale og internasjonale designpriser for sitt produkt.

Ambassadør
Halvors Tradisjonsfisk ønsker med sine produkter å gi kundene en særegen og tradisjonsrik matopplevelse, og bedriften har et sterkt fokus på kvalitet og matvaresikkerhet gjennom godt faglig håndverk i alle ledd. Halvors foredler dette genuine råstoffet etter historiske foredlingsmetoder, og gjør det tilgjengelig for et moderne kjøkken.

Gjennom en kombinasjon av kvalitetsfokus, kunnskap om foredling og god design, ønsker selskapet å etablere seg som et kjent merkenavn innen bearbeiding av norsk sjømat, og som en ambassadør for nordnorsk sjømatkultur. 

Vil satse på Europa
Å delta i Brussel er en mulighet for Halvors Tradisjonsfisk å kunne presentere sine produkter for et internasjonalt sjømatmarked, og kanskje etablere kontakter som kan utløse salg til et europeisk marked i framtiden.  

I tillegg vil en slik deltagelse kunne gi Halvors verdifull erfaring og inspirasjon til forbedring av produktene og produktutvikling, sier Dag Ronald Fredheim, seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Tromsø.

Han understreker at Innovasjon Norges bidrag har vært uvurderlig for et lite firma som hans. Først og fremst var etablererstipend  i 2000-2001 en avgjørende faktor, mener Halvor Hansen. Innovasjon Norge har også gitt Halvors Tradisjonsfisk støtte til blant annet produktutvikling og emballasjedesign.

- Jeg er  glad for at Innovasjon Norge har gitt meg muligheten til å delta i Brussel. Uten Innovasjon Norge, ingen Brussel, sier Halvor Hansen i Halvors Tradisjonsfisk.

Kontaktperson: Toril Justad, Prosjektleder Messer, Innovasjon Norge. Mobil: +47 916 83 147

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Grev Wedels Plass 9
0151 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye