Vikingenes festdrikk hedret i Flåm

-Vi er et vikinginspirert bryggeri, så vi måtte jo bare lage mjød, sier gründer av Ægir Bryggeri, Evan W. Lewis. – Vi ville lage mjøden så ekte som mulig, og bruker derfor kun norsk lynghonning. Resultatet er et unikt og veldig annerledes produkt som vi er veldig stolte av. Å få Spesialitet-merket er kjempekjekt, og en flott anerkjennelse for oss.
Heidrun Vikingmjød er laget av 100% norsk lynghonning, vann og gjær. Lynghonning og vann varmes opp til maks 70 grader for å beholde honningens komplekse aroma. Honningvannet tilsettes deretter bryggeriets ølgjærstamme og står til gjæring i seks måneder med jevnlig tilsetting av gjær underveis.
Gudenes drikk
Mjød var vikingenes og deres guders selvskrevne festdrikk, som navnet Heidrun henviser til. Heidrun var nemlig en geit som beitet på taket på Valhall i norrøn mytologi. I stedet for melk hadde hun mjød i juret. Også navnet på bryggeriet, Ægir, er hentet fra den norrøne mytologien. Ægir Bryggeri holder til i Flåm og har utmerket seg i flere internasjonale konkurranser med sitt håndverksbryggede øl. Siden 2011 har Ægir også produsert brennevin.
En garanti for unik smak
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de bestemmer seg for om produktet er verdig hedersbetegnelsen Spesialitet. - Spesialitet er et merke man virkelig må fortjene, og jeg kan si dere at vi i fagjuryen er en gjeng med høye krav og forventninger, sa Lars Sponheim under tildelingen.
Kontakter
Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Evan W. Lewis, gründer av Ægir ølbryggeri, tlf: 994 63 372
Bilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
Lofotlam godkjent som Beskyttet geografisk betegnelse i EU19.1.2025 15:59:01 CET | Pressemelding
Offisiell overrekkelse av PGI-status til Lofotlam.
Dronningen av "havets sølv" vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris18.12.2024 14:09:19 CET | Pressemelding
- Hanne-Cecilie Sporsheims evne til å kommunisere både sildas bærekraftige potensial og gastronomiske verdi har løftet silda fram fra glemselen og tilbake på norske matbord, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad under tildelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i Målstova på Nasjonalbiblioteket.
Lederskifte i Stiftelsen Norsk Mat13.12.2024 09:00:19 CET | Pressemelding
Nina Sundqvist fratrer sin stilling som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en samlet vurdering har styret og direktøren blitt enige om at organisasjonens videre utvikling best ivaretas med en ny leder ved roret.
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge10.12.2024 13:53:41 CET | Pressemelding
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge blant norske forbrukere, viser fersk forbrukerundersøkelse. - Selv i en tid der prisen på mat har vært dominerende, er det en sterk bevissthet rundt viktigheten av å velge norsk mat, sier en fornøyd Nina Sundqvist, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom