Trygg Trafikk

11 personer omkom i trafikken i april

Del
Totalt har 28 personer mistet livet i trafikken så langt i år, mens det omkom 18 personer i samme periode i fjor. MC-sesongen har akkurat begynt, og to MC-førere mistet livet i april.
Foto: Morten Brakestad/Trygg Trafikk
Foto: Morten Brakestad/Trygg Trafikk

I fjor omkom 21 personer på MC – en betydelig økning fra tidligere år. Mange har rukket å gjøre klar motorsykkelen sin før årets sesong, og senest i går ble det varslet enda et dødsfall på MC.

– Det er langt høyere risiko for å havne i en alvorlig ulykke med MC enn for eksempel med bil. Motorsyklisten er mindre beskyttet, og kjøretøyet er mer krevende å kjøre. Dette innebærer blant annet at motorsyklister må planlegge og utvikle en god kjørestrategi i langt større grad enn bilister. Det skal veldig lite til før man mister kontrollen. Vi snakker ikke bare om unge menn som kjører så fort sykkelen går, men også voksne menn som feilberegner fart og plassering på tur inn i, og gjennom sving, sier pressesjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.

Frykter økning i drepte i mai-trafikken

Antall dødsulykker økte kraftig fra og med mai i fjor. Da omkom 19 personer. Ikke siden juli 2015 har så mange personer mistet livet i en enkel måned i Norge. Nå frykter Trygg Trafikk en tilsvarende ulykkesmåned.

– Vi er med god grunn bekymret for hva som møter oss i mai. Fjorårets mai var grusom, og vi må unngå å havne i en lignende situasjon igjen. Selv om vi ikke er kjent med årsakene til alle ulykkene i fjor, er det fortsatt for mange ulykker som skyldes for høy fart, kjøring i ruset tilstand og uoppmerksomhet. Det er viktig at vi alle tar ansvar for å være skikket til å være i trafikken. Bruk bilbelte, skru på bilmodus på telefonen og hold farten på et forsvarlig nivå, sier Solstad Steen.

Russetiden i full gang

Russen er ute og feirer endt skolegang over hele landet, og det har kommet mange formaninger om viktigheten av sikre biler og busser for russen som er ute å ruller.

– Russetiden er en spesielt sårbar tid for ungdommen vår, og vi oppfordrer på det sterkeste at foreldre, foresatte, skole og myndigheter gjør det de kan for å tilrettelegge for en trygg og god feiring for russen. Ikke la dem kjøre rundt i russebusser eller russebiler hvor sikkerheten ikke er i ivaretatt, avslutter Solstad Steen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Morten Brakestad/Trygg Trafikk
Foto: Morten Brakestad/Trygg Trafikk
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom