Plan International Norge

Verdens farligste dyr er en mygg

Del
Visste du at malariamyggen er verdens farligste dyr? Malaria er den sykdommen som tar livet av flest afrikanske barn hvert år. Hvert år blir mellom 300 og 500 millioner mennesker smittet av malaria, og mellom 1 og 2 millioner av disse dør. De fleste er barn under fem år. Verdens malaria-dag markeres søndag 25. april.

- Å bekjempe malaria er ikke et valg, men en moralsk forpliktelse for å sikre barns rett til et liv og til å overleve. Malaria kan både forebygges og kureres. Det er derfor ingen unnskyldning for ikke å jobbe med dette problemet, sier Kjell Erik Øye, programsjef i Plan Norge.

Malaria finnes i Afrika, Asia og Latin-Amerika, men rundt 90 prosent av dem som blir smittet bor i Afrika. Her er malaria omtrent like vanlig som influensa.

- Det er et stort problem at mange vet for lite om malaria og ikke minst om hvordan man kan forebygge malaria-smitte. Derfor jobber Plan med å gi opplæring til familier om hvordan malaria smitter, hvordan man selv kan forhindre smitte og hvordan behandle de som blir syke. Disse opplysningene kan hindre at mange barn dør av malaria, sier Kjell Erik Øye 

I tillegg til å drive opplysningsarbeid, deler Plan ut myggnett som er dyppet i innsektmiddel som barna kan sove under om natten. Dette har vist seg å være veldig vellykket i kampen mot malaria. Det er også viktig å utstyre lokale helsesentre med medisiner til å behandle malaria. Medisiner deles ut til for eksempel familier med barn under fem år som bor langt unna helsesentre.

Fakta om malaria
Er en febersykdom som forårsakes av mygg infisert med en parasitt
Hvert år blir mellom 300 og 500 millioner mennesker smittet av malaria,
Hvert år dør mellom 1 og 2 millioner
Verden over er malaria er årsaken til syv prosent av alle dødsfall hos barn under fem år. I Afrika er dette tallet 16 prosent.
UNICEF anslår at rundt 850.000 barn under fem år dør av malaria årlig, de aller fleste av dem i Afrika
Manglende kunnskap om malaria-smitte, manglende tilgang til myggnetting eller medisiner er viktige årsaker til den høye malaria-forekomsten Hvis en malaria-smittet person får rask behandling med riktig medisin kan en hindre at han eller hun dør av malaria

Bilder

Barn fra Bota Village deltar attend event i regi av Plan for å lære om malaria.
Barn fra Bota Village deltar attend event i regi av Plan for å lære om malaria.
Last ned bilde

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Vi jobber i mer enn 50 land og driver prosjekter i 55.000 lokalsamfunn verden over. Vi jobber særlig med barns beskyttelse mot vold og overgrep, forhindre barneekteskap, få unge ut i arbeid, og for tenåringsjenter i kriser.

Følg pressemeldinger fra Plan International Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom