Norges beste frukt og grønt-avdelinger kåret!
Bak kåringen står Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sammen med Dagligvarehandelen og ACNielsen. Konkurransen har gått gjennom et helt år i fagbladet Dagligvarehandelen. Alle landets butikker var aktuelle kandidater, men kjedene har selv nominert de 54 butikkene som gikk videre til finalerundene.
- Intensjonen med konkurransen har vært å bidra til inspirasjon og ytterligere vekst i salget av frukt og grønt i dagligvarebransjen. Helse er en megatrend og potensialet i bransjen er stort. Vi vet at en bugnende frukt og grønt-avdeling gir økt salg, noe som igjen gir positive utslag for folks helse, sier direktør Guttorm Rebnes i OFG.
Vinnerne av landets beste frukt og grønt-avdelinger er:
I klassen hypermarked: Centra Colosseum, Oslo
I klassen bredsortiment: Coop Mega Skøyen, Oslo
I klassen lavprisbutikk: Rema 1000 Borg, Sarpsborg
I klassen nærbutikk: ICA Nær Bryne, Bryne
Premien er en reise med ledsager til Europas største frukt- og grøntmesse, Fruit Logistica, som holdes i Berlin i februar.
Kriteriene i konkurransen var omsetningsandel av frukt og grønt, selgende miljøfaktorer så som forbrukertips og tilgjengelig betjening, utsolgt-situasjon, kvalitet på varene og avsatt plass til frukt og grønt i butikken.
Stolte vinnere
– Det var kjempegøy å få førstepremien, spesielt fordi vi prioriterer avdelingen svært høyt, og legger ned mye arbeid for at frukt og grønt-avdelingen skal være på sitt beste til en hver tid, sier avdelingsleder for frukt og grønt, Veronica Olsen på Centra Colosseum.
Daglig leder Truls Dedekan på Coop Mega Skøyen er meget stolt av førsteprisen.
– For oss har frukt og grønt alltid vært et satsingsområde. Vi etterstreber kvalitet ved å lytte til kundenes tilbakemeldinger og å alltid være godt bemannet i avdelingen, sier Dedekan.
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Informasjonssjef Britt Kåsin, OFG
Tel: 23 24 94 02, mob: 916 36 870
e-post: britt.kasin@frukt.noBilder


Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom