1024 Tech Day - Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending

Del

XPENG 1024 Tech Day:
Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending

Teknologiselskapet XPENG markerte sin 8-årsdag med å avduke verdens første helelektriske flyvende bil under selskapets årlige 1024 Tech Day i Kina i går. Tirsdag 25. oktober kl. 06.00 startet sendingen i engelsk utgave, som viser den første offentlige flyvningen av det nye kjøretøyet – i tillegg til en rekke banebrytende innovasjoner innen avansert mobilitetsteknologi.

Her flyr verdens første helelektriske bil.

– Vi er utrustet med betydelige ressurser innen forskning og utvikling som gjør det mulig å oppfylle forbrukernes behov med innovativ teknologi, sa He Xiaopeng, styreformann og CEO i XPENG under 2022 Tech Day.Vi er drevet av vår visjon om å utvikle teknologi for fellesskapets beste og i takt med kundenes behov, vil fortsette med å skape tekniske gjennombrudd som setter nye standarder for industrien.

Flyvende bil med ny design og funksjoner
Den flyvende bilen ble vist frem med vertikal take-off og landing (eVToL). Den flyvende bilen er utviklet av XPENG AEROHT. Den er videreutviklet fra fjorårets dual-rotor-struktur til en ny multi-rotor-konfigurasjon. Systemet er gitt en redusert kompleksitet, for å forbedre sikkerheten og påliteligheten i kjøretøyet. Testbilen har nå gjennomført en vellykket første flyvning, og har i tillegg fullført flere single motor-feiltester. 

I kjøremodus er den flyvende bilen sammenlignbar med hvilken som helst konvensjonell elbil. I flymodus blir bilen styrt ved bruk av rattet og girspaken for å kjøre fremover, bakover, svinge, stige opp i luften, sveve på stedet og synke mot bakken. 

Nesten all teknologi som ble presentert under dagens arrangement er mer avansert enn hos sammenliknbare konkurrenter, noe om befester selskapets posisjon som en av de mest innovative EV-selskapene i verden.

Her er høydepunktene på XPENG sin fjerde årlige 1024 Tech Day: 

  • Avduking og prøveflyvning av verdens første helelektriske bil, utviklet og produsert av XPENG AEROHT 
  • XNGP – bransjens første masseproduserte avanserte førerassistentsystem utviklet for et bredt spekter av kjøresituasjoner.  
  • Nytt gjennombrudd for XPENG sin robottaxi: Gitt tillatelse for prøvekjøring på offentlige veier, etter myndighetsledet testing av intelligente tilkoblede kjøretøy.  
  • Etablering av «closed loop», selvlærende AIog dataplattform for autonom kjøring. 
  • Introduksjon av XNet – XPENG sin neste generasjon nevral nettverksbasert persepsjonsarkitektur, støttet av Kinas kraftigste superdatasenter for autonom kjøring 
  • Industriens mest avanserte stemmestyringssystem gjøres tilgjengelig for alle fremtidige brukere i Kina. 
  • Avslører store oppgraderinger for AI-drevet robot.

Her kan du se hele den offentlige pressemeldingen, og her kan du se streamingen på engelsk:

XPENG OFFICIAL WEBSITE ENGLISH

XPENG OFFICIAL IR WEBSITE ENGLISH

XPENG OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

XPENG styrker tilstedeværelsen sin i Norge betraktelig med utvidet nybilgaranti og åpning av toppmoderne servicesenter med mobil servicebil.3.2.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Nye XPENG G9 er omtalt som en av de store elbilnyhetene i Norge dette året. Nå setter XPENG ny kurs for det norske markedet og i dag presenterer selskapet flere nyheter for 2023: • Utvidet nybilgaranti på 7 år/160 000 km til nye G9- og P7-kunder i Norge. • Helt nye, toppmoderne, XPENG Service Center åpner dørene på Lørenskog • Mobil servicebil som kan bistå kundene lokalt på Østlandsområdet. • Åpner for salg i Sverige, Danmark og Nederland og styrker sin satsning i Nord-Europa. Utvidet nybilgaranti gir nye kunder økt trygghet I dag kan XPENG avsløre at de nå lanserer en vesentlig oppgradert nybilgaranti på hele 7 år eller inntil 160 000 kilometer. Dette resulterer i at XPENG nå får en av markedets beste nybilgarantier. Dette skal gi en økt sikkerhet for alle nye kunder. Garantien er et tydelig tegn på at XPENG er i ferd med å befeste sin posisjon i Norge ytterligere, og at bilmerket som var blant de første rene elbilmerkene til å etablere seg i Norge i 2020, har kommet for å bli. XPENG

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom