VisitDenmark Norge

100 dager til Tour de France starter i Danmark

Del

Med nøyaktig 100 dager igjen til oppstarten av verdens mest ikoniske sykkelritt i Danmark, startet nedtellingen med en rekke arrangementer i de fem start - og målbyene i dag.

Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio

Fra 1. til 3. juli er Danmark vertskap for verdens største sykkelarrangement. I de fem start- og målbyene - København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg - ble denne milepælen sparket i gang med festligheter i nærvær av de fem ordførerne. På Storebæltsbroen, en unik del av ruten, besøkte generaldirektøren for Tour de France Christian Prudhomme og den danske industri-, handels- og finansministeren Simon Kollerup dette spesielle stedet. Samtidig ble Christian X-broen i Sønderborg opplyst i gult. I Roskilde ble en ny sykkelmotorvei til København innviet og den offisielle Tissot-kokken begynte å gå på Rådhusplassen i København.

«I dag feirer vi 100 dager igjen til den danske Grand Départ og tre spektakulære etapper over hele Danmark. Det blir fantastisk, og jeg kan ikke vente med å vise sykkelfans fra hele verden den unike danske lidenskapen for hverdagssykling. Grand Départ Copenhague / Danemark 2022 er virkelig en perfekt match for Tour de France: En av de beste sykkelnasjonene i verden ønsker det største sykkelrittet i verden velkommen», sa generaldirektør for Tour de France, Christian Prudhomme

Feiringen vil fortsette i morgen, torsdag 24. mars, i Sønderborg og Vejle. Det vil være besøk av deres sykkelmaskot, og muligheter til å oppleve turruten i Vejle i en virtuell sykkelsimulator.

Høydepunkter fra distansene:

Totalt skal sykkelrittet tilbakelegge en distanse på 394 kilometer i Danmark. Selv om syklistene nok selv ikke får så mye tid til å ta inn landskapet og de kulturelle høydepunktene underveis, blir tilskuerne til Tour de France kjent med Danmark som sykkelland gjennom de tre etappene.

Etappe 1: København

Første etappe på 13 kilometer fokuserer på den danske hovedstaden, kåret til verdens mest sykkelvennlige by. Ruten tar deg forbi kjente attraksjoner og historiske bygninger i byen, som Amalienborg slott, Dronning Louises bro, Den lille havfrue og den fargerike havnefronten.

Etappe 2: Roskilde - Nyborg

Andre etappe er på 199 kilometer og starter ved katedralen i Roskilde. Via den gamle vikingbyen sykler syklistene gjennom et istidslandskap mot de tre mest utfordrende stigningene rundt Vig. Sluttspurten over Storebæltsbroen tegner til å bli en spennende avslutning på etappen, før syklistene kommer i mål i Nyborg på Fyn.

Etappe 3: Vejle - Sønderborg

Siste etappe på 182 kilometer avholdes på Jylland. Etappen starter i det kuperte Vejle og går mot UNESCOs verdensarvsteder som Jelling - kjent for vikingrunesteinene - og Christiansfeld – grunnlagt av hermhuterne - Brødremenigheten i 1773. Sprinten til mål avsluttes i Sønderborg.

For mer informasjon besøk vårt Tour de France presse rom: https://www.visitdenmark.com/press/press-room/tour-de-france

https://letourcph.dk/en

SoMe: @letourdk på Facebook, Twitter och Instagram.

Bilder og video relatert til Tour de France i Danmark finner du her: Crowdriff Media Hub: Tour de France 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Tour de France Grand Depart Denmark © Elliott Hope Studio
Last ned bilde
Last ned bilde
Storebæltsbroen ©Daniel Villadsen
Storebæltsbroen ©Daniel Villadsen
Last ned bilde
Fjordlandet
Fjordlandet
Last ned bilde
København © Astrid Maria Rasmussen
København © Astrid Maria Rasmussen
Last ned bilde

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Djurs Sommerland åpner temaland for alle dinosaurfans27.4.2022 13:29:42 CEST | Pressemelding

Nordens største sommerland åpner 30. april med spennende nyheter for både små og store dinosaurfans. Djurs Sommerland åpner portene til et nytt, stort temaland – Dinosaurland. Her venter 25 fascinerende, naturtro dinosaurer, en enorm spesialdesignet dinosaurlekeplass, en ny familie berg-og-dal-bane og en jeepsafari i dinosaurenes reservat – og sist, men ikke minst, et gjensyn med ikoniske King Kong.

Hvor modig er du? Nå åpner endelig Danmarks ubetinget største berg-og-dal-bane i Fårup Sommerland8.4.2022 11:48:08 CEST | Pressemelding

Nå kan alle med trang til et adrenalinrush endelig få prøve Danmarks største berg-og-dal-bane. Når Fårup Sommerland åpner for sesongen lørdag 9. april kl. 10.15, vil de klippe snoren for årets største nyhet, Fønix. Berg-og-dal-banen er 40 meter høy og 905 meter lang, har en toppfart på 95 kilometer i timen og er parkens største fornøyelsesinvestering noensinne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom