Opplysningskontoret for frukt og grønt

10. klassinger fra Ålesund ga kostråd til Erna Solberg og Guri Melby

Del

Venninnene fra Møre Ungdomsskule ble bedt på storfint besøk etter at de vant den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

10. klassingene (f.v.) Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund møtte statsminister Erna Solberg etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».
10. klassingene (f.v.) Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund møtte statsminister Erna Solberg etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre Ungdomsskule i Ålesund vant tidligere i år konkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd» i konkurranse med tusenvis av elever fra 449 skoler landet rundt.

Elevene ble i konkurransen utfordret til å sette seg inn i Helsedirektoratets 12 kostråd og å skrive disse mer relevante til egen hverdag, samt å sette sammen en variert lunsj som er i tråd med kostrådene.

Mandag ble de invitert til å besøke statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) i Oslo for å fortelle mer om konkurransen og komme med råd om hvordan politikerne kan legge til rette for et sunnere kosthold blant barn og unge.

- Det var utrolig gøy og spennende å få møte både statsministeren og kunnskapsministeren. Vi hadde aldri trodd at vi skulle vinne konkurransen, det virket heller ikke så spesielt. Nå skjønner vi at vi har vært med på noe stort, sier jentene.

Det har blitt kåret en vinnergruppe for hvert kostråd. Blant de tolv delfinalistene gikk Thea Kristine, Mari Kristin og Julie helt til topps med sin tolkning av kostråd nummer en, som opprinnelig lyder: «Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker»

Jentenes nye tekst til kostrådet lyder «Den som spiser variert blir premiert med en sunn kropp som funker topp!»

Elevene overrakte innrammete versjoner av de omskrevne kostrådene til både statsministeren og kunnskapsministeren.

- Det som gjorde størst inntrykk var jo da Erna fortalte om hvordan hun tenkte da hun laget lunsj til sine barn. Hun er jo bare et vanlig menneske, sånn som oss, selv om hun er statsminister, sier jentene.

Om konkurransen: «Lag din egen lunsj -oppdrag kostråd» er en del av det tre-årige prosjektet «Sunn ungdomsmat». «Sunn ungdomsmat» er finansiert av Gjensidigestiftelsen og styres av Opplysningskontorene i landbruket og Norges sjømatråd.

Les mer om konkurransen her

Les mer om prosjektet her: https://www.sunnungdomsmat.no/

Nøkkelord

Kontakter

Prosjektleder «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd», Silje Thoresen Tandberg
Telefon: 901 75 311, e-post: silje@frukt.no.

Bilder

10. klassingene (f.v.) Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund møtte statsminister Erna Solberg etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».
10. klassingene (f.v.) Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund møtte statsminister Erna Solberg etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».
Last ned bilde
Kunnskapsminister Guri Melby tok imot vinnerelevene fra Møre ungdomsskule.
Kunnskapsminister Guri Melby tok imot vinnerelevene fra Møre ungdomsskule.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

La oss feire den norske poteten24.9.2020 14:29:15 CESTPressemelding

Det er vanlig å tenke på potet som noe av det norskeste som finnes. Faktisk er det enkelte mennesker fra andre kulturer som omtaler nordmenn som «potet». - Jeg er usikker på om det er fargen, smaken eller tradisjonsmaten som ligger til grunn for dette, men uansett er det ganske morsomt sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Poten er en nemlig en svært mye brukt og helt vanlig råvare i store deler av verden.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom