Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

– Vil utrede minstepris på flybilletter

Del

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) ønsker sammen med Norsk Flygerforbund at en ordning for minstepriser på flybilletter i Norge utredes av myndighetene. De to LO-forbundene mener Wizz Air truer den norske arbeidslivsmodellen.

– I FLT ønsker vi å vise avtsand til Wizz Airs arbeidslivspolitikk, som handler om fagforeningsfiendtlighet og avstand til den norske arbeidslivmodellen, sier Ulf Madsen som er forbundsleder i FLT.

FLT's forbundsstyre har bestemt at tillitsvalgte, medlemmer og ansatte ikke skal benytte Wizz Air for forbundets tjenester, kurs eller konferanser.

Sammen med Norsk Flygerforbund (NF) ønsker FLT at myndighetene utreder en ordning for minstepriser på flybilletter i Norge.

– Det vesentlige med en minsteprisordning er at den innføres på en måte som gjør at ikke de ansatte får regningen, sier Yngve Carlsen som er forbundsleder i Norsk Flygerforbund.

Både FLT og NF er opptatt av at minstepriser kan gi en mer bærekraftig modell for luftfarten når det kommer til miljø- og lønnsstandarder.

– Det sosiale perspektivet mangler innenfor forretningsmodellen som Wizz Air ønsker å innføre i Norge. Å importere ansattmodeller fra lavkostland er ikke noe vi trenger å akseptere i Norge, påpeker Madsen.

Lederen av Norsk Flygerforbund er også bekymret for de klimamessige konsekvensene av lavprisselskapenes billettpriser
– Å betale 93,- for en flybillett fra Oslo til Ålesund er åpenbart ikke bærekraftig. Noen må betale regningen for denne prisen, og i dette tilfellet er det både miljøet og de ansatte som risikerer å få den i fanget. At prisene også vil stige etter hvert som konkurrentene svekkes eller faller fra, er nok dessverre også noe man kan stille klokken etter, avslutter Yngve Carlsen.

Nøkkelord

Kontakter

Frode Ersfjord
Kommunikasjonsrådgiver
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Telefon: 416 12 119
E-post: frode@flt.no

Katinka Riksfjord Sporsem
Generalsekretær
Norsk Flygerforbund
Telefon: 920 55 311
E-post: katinka@flyger.no

Bilder

Om Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Hammersborggata 9
0181 Oslo

+47 23 06 10 29https://flt.no/

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping.

FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT.

FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom