– Mange vil bidra for å hjelpe andre gjennom krisen

– Vi står i dette sammen, og mange vil bidra for å hjelpe andre gjennom krisen. Vi får meldinger fra våre lokallag om at folk tar kontakt for å bidra som frivillig, og er forberedt på at dette kan øke i omfang i tiden framover, sier Erlend Aarsæther, leder for Førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.
I løpet av helgen har Norsk Folkehjelps frivillige bistått kommuner rundt omkring i landet med blant annet informasjon om karanteneregler for tilreisende, ambulanseoppdrag, utdeling av mat til folk i hjemmekarantene, samt å sjekke hygienetiltak i lokalsamfunnet.
Noen av disse oppdragene forutsetter ekstra opplæring, men flere oppgaver kan gjøres uten omfattende kursing.
– Det er fantastisk å se engasjementet som har blomstret opp i en krevende situasjon. Som samfunn trenger vi alle som vil engasjere seg nå, og vi som organisasjon er forberedt på å stå i dette lenge, sier Erlend Aarsæther.
Norsk Folkehjelp har frivillige mannskaper som året rundt bidrar som førstehjelpere eller som søk- og redningsmannskaper i lokalsamfunnet. For å kunne bidra mest mulig i denne krisen, er alle andre oppgaver enn de som er helt nødvendige for å opprettholde en god beredskap, avlyst eller utsatt.
– Vi har fullt fokus på koronasituasjonen, og har den siste tiden jobber med all ledig kapasitet for å ruste oss til innsats. Dette kan bli en langvarig dugnad, og vi er forberedt på å være i innsats over tid. Samtidig er det viktig for oss å også opprettholde vår normale beredskap for søk etter savnede, redningsaksjoner og snøskredulykker, sier Erlend Aarsæther.
Nøkkelord
Kontakter
ErlendAarsæther
Enhetsleder for Førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp
Bilder
Om Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær mine- og eksplosivrydding, redningstjeneste og flyktning- og integreringsarbeid. Norsk Folkehjelp har over 3000 ansatte i mer enn 35 land.
Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp krever granskning av Gaza Humanitarian Foundation: Barth Eide må gjøre ord til handling7.7.2025 12:17:52 CEST | Pressemelding
– Hvor mange palestinske sivile skal drepes i matkø før verden griper inn? Vi ber Norge vise lederskap og fremme forslag i relevante FN-institusjoner om å sette opp en uavhengig granskningskommisjon, sier Raymond Johansen, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.
Ukraina varsler mulig uttrekning fra Minekonvensjonen – Norsk Folkehjelp advarer mot alvorlige humanitære konsekvenser, det er de sivile som taper3.7.2025 12:04:06 CEST | Pressemelding
– Ukraina er i dag et av verdens mest minelagte land, og det vil ta flere tiår å rydde områdene. Miner fører ikke bare til umiddelbare tap av liv og helse, men hindrer også gjenoppbygging, matproduksjon og trygg retur for fordrevne familier, sier Aksel Steen-Nilsen, leder for humanitær mine- og eksplosivrydding i Norsk Folkehjelp.
Norsk Folkehjelp: Aker BP ignorerte ofre for krigsforbrytelser18.6.2025 16:31:31 CEST | Pressemelding
18. juni konkluderte et ekspert-panel nedsatt av norske myndigheter med at Aker BP ikke respekterte menneskerettighetene da de fusjonerte med Lundin.
Forbud mot handel og næringsvirksomhet med okkupasjonen ønskes velkommen17.6.2025 10:56:05 CEST | Pressemelding
SV har sikret en forpliktelse fra regjeringen om å innføre et forbud mot handel og annen næringsvirksomhet med selskaper som bidrar til å opprettholde Israels ulovlige okkupasjon av palestinske områder. Dette kommer som resultat av budsjettforhandlingene.
Norsk Folkehjelp fordømmer Estlands beslutning om å trekke seg fra Minekonvensjonen5.6.2025 16:46:53 CEST | Pressemelding
Norsk Folkehjelp (NPA) fordømmer på det sterkeste den estiske nasjonalforsamlingens beslutning om å trekke seg fra Konvensjonen som forbyr antipersonellminer – en traktat som har reddet utallige liv siden den ble vedtatt i 1997.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom