Norsk Folkehjelp

– Mange vil bidra for å hjelpe andre gjennom krisen

Del

Engasjementet for å hjelpe andre gjennom denne krisen er stort. Også Norsk Folkehjelp opplever en økning i folk som melder seg for å bidra.

– Vi står i dette sammen, og mange vil bidra for å hjelpe andre gjennom krisen. Vi får meldinger fra våre lokallag om at folk tar kontakt for å bidra som frivillig, og er forberedt på at dette kan øke i omfang i tiden framover, sier Erlend Aarsæther, leder for Førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

I løpet av helgen har Norsk Folkehjelps frivillige bistått kommuner rundt omkring i landet med blant annet informasjon om karanteneregler for tilreisende, ambulanseoppdrag, utdeling av mat til folk i hjemmekarantene, samt å sjekke hygienetiltak i lokalsamfunnet.

Noen av disse oppdragene forutsetter ekstra opplæring, men flere oppgaver kan gjøres uten omfattende kursing.

– Det er fantastisk å se engasjementet som har blomstret opp i en krevende situasjon. Som samfunn trenger vi alle som vil engasjere seg nå, og vi som organisasjon er forberedt på å stå i dette lenge, sier Erlend Aarsæther.

Norsk Folkehjelp har frivillige mannskaper som året rundt bidrar som førstehjelpere eller som søk- og redningsmannskaper i lokalsamfunnet. For å kunne bidra mest mulig i denne krisen, er alle andre oppgaver enn de som er helt nødvendige for å opprettholde en god beredskap, avlyst eller utsatt.

– Vi har fullt fokus på koronasituasjonen, og har den siste tiden jobber med all ledig kapasitet for å ruste oss til innsats. Dette kan bli en langvarig dugnad, og vi er forberedt på å være i innsats over tid. Samtidig er det viktig for oss å også opprettholde vår normale beredskap for søk etter savnede, redningsaksjoner og snøskredulykker, sier Erlend Aarsæther.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Over 1000 parlamentarikere fra hele Europa advarer mot Israels planlagte annektering av Vestbredden24.6.2020 13:22:10 CESTPressemelding

Fire samfunnstopper og politikere fra Israel, sammen med 1080 parlamentarikere fra hele Europa, advarer i et brev mot Israels planlagte annektering av Vestbredden.Blant de norske underskriverne er Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre og Åsmund Aukrust fra Ap.Norsk Folkehjelp mener at den varslete annekteringen fortjener en sterk reaksjon og mottiltak fra Norge og verdenssamfunnet og applauderer initiativet og bidrar til å spre brevet..

58 norske organisasjoner krever en slutt på blokaden av Gazastripen – stopp kollektiv avstraffelse nå!5.5.2020 08:00:00 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Forsvar Folkeretten og Ship to Gaza Norway har tatt initiativ til et opprop til støtte for det palestinske folket under Covid-19-utbruddet. Organisasjonene som er tilsluttet krever at Norge bruker sin innflytelse for å få blokaden av Gazastripen hevet. Blokaden er en kollektiv avstraffelse som bryter med folkeretten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom