Lederne

– Må slippe karantenehotell

Del

Lederne opplever økende frustrasjon og sinne fra ansatte i norske selskaper som har bostedsadresse utenfor Norge. Personer vaksinert i Norge slipper nå karantenehotell hvis de kan dokumentere det når de ankommer Norge. Dersom man har fått vaksinen i utlandet, derimot, slipper man ikke unna karantenehotell. Nå tar Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen dette opp i et eget brev til regjeringen.

I brevet til helse- og omsorgsministeren, med kopi til justis- og beredskapsdepartementet og lederne for Stortingets justiskomité og helse- og omsorgkomité, skriver Ingvartsen blant annet at det blir stadig vanskeligere å forstå hvorfor ikke også utenlandske ansatte som kan fremvise vaksinesertifikat slipper karantenehotell.

– I stor grad blir man vaksinert med samme vaksine. Disse reglene er ikke konsistente, og signaliserer at man ikke har tillit til vaksinesertifikater utstedt i andre land.

– Mange av våre medlemmer og deres kollegaer har det siste året hatt over 100 dager på karantenehotell. Mye av dette skjer på fritiden uten kompensasjon. Familierelasjoner er under sterkt press, og det er en ekstrem frustrasjon hos mange. Dette er ansatte som fra før er pålagt svært strenge restriksjoner på mange områder. Vi ser derfor med bekymring på hvordan de nå rammes urettferdig av den siste endringen, skriver Ledernes forbundsleder.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom