KS

– En veldig trist dag

Del

– Det er en trist dag. Vi har jobbet hardt og strukket oss svært langt. KS hadde håpet å finne en løsning på streiken, slik at elevene kunne komme tilbake til skolen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.

– KS mener det burde vært mulig å finne en løsning som kunne avsluttet streiken. Vi beveget oss gjennom helgen. Vi har lagt penger på bordet, og kommet med flere andre forslag som vi mener har kommet de tre lærerorganisasjonene langt på vei i møte. Dessverre ble dette avvist av lærerorganisasjonene, sier Gangsø.

– Utdanningsforbundet krevde å bruke mye av neste års pott på forskudd og alene. KS kan ikke bruke opp andres penger uten at alle får delta i forhandlingene. Det er selvsagt også uakseptabelt for flere hundre tusen ansatte i kommunene som vi inngikk avtale med før sommeren – og som ikke streiker, men er på jobb hver dag, sier Gangsø.

– Nå vil dessverre 150.000 elever fortsatt miste viktig undervisning og de faste rammene skolehverdagen utgjør. Situasjonen er alvorlig. Det underbygges ved at flere kommuneoverleger har meldt bekymring for helsebelastningen på elevene, sier Gangsø.  

Kontakter

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom