Lerum

– Dette har vært tidenes produktslipp for Lerum!

Del

Selskapet fra saftbygda har i år lansert brus, en helt ny påleggskategori og en hel rekke nye smaksvarianter. – Med hele 16 nye produkter er dette et av de største produktslippene i Lerums historie, sier fjerdegenerasjonsleder av selskapet fra Sogn.

Smudi-pålegg er allerede utsolgt fra lager, og Lerum må snu seg rundt og produsere ekstra. Foto: Lerum
Smudi-pålegg er allerede utsolgt fra lager, og Lerum må snu seg rundt og produsere ekstra. Foto: Lerum

Hver februar slippes det masser av nyheter om helt nye produkter i dagligvarebutikkene. I årets februarlansering var det for Lerum knyttet spesielt stor spenning til spesielt to av nyhetene: Den sukkerfrie brusen Sparkling ZERoh! og verdensnyheten Smudi-pålegg.

Lerum har allerede høstet ære og berømmelse for merkenavnet ZERoh! Saftisen med samme navn ble kåret til Årets Innovasjon i norsk dagligvare 2019, og i 2020 har merkevaren tatt et ytterligere skritt.

– Vi har tatt et nytt steg inn i fremtiden med de nye produktene våre, sier fjerdegenerasjonsleder i Lerum, Trine Lerum Hjellhaug.

Har hatt suksess med å ta sukkeransvar

Siden 2005 har familiebedriften i Sogndal jobbet for å redusere sukkerinnholdet i sine produkter uten at det går ut over smak og kvalitet. Først ute var saft uten sukker. Deretter kom syltetøy uten sukker. I bedriftens 113-årige historie er det imidlertid første gang de har lansert et helt nytt produkt uten sukker eller noen form for søtningsmiddel. Smudi-pålegg, som det heter, er likevel søt på smak. 

– Det er første gang vi lager noe som ikke har eksistert før, og det viser at man helt fint kan være innovative selv om man er forankret i tradisjon og kultur. Det er viktig å vise at det går an å lage pålegg som er helt naturlig, sier Trine Lerum Hjellhaug.

Smudi-pålegg har solgt svært bra de siste ukene, og Lerum har sett seg nødt til å øke produksjonen allerede da man har solgt ut de 64 tonnene med det nye pålegget allerede.

Ekspertene jubler

Lerums nye Smudi-pålegg inneholder kun bær og frukt, og er uten sukker og søtningsmiddel. Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius mener det er et problem at folk spiser for lite bær, og at Smudi-pålegg kan bidra til et sunnere kosthold for alle generasjoner.

– Både barn og voksne bør spise mer bær. I tillegg er det viktig med sunn frokost for humøret, konsentrasjonen og prestasjoner på skolen. Smudi-pålegg gjør det enklere å få i seg frukt og bær i en hektisk hverdag, sier Borchsenius, som har testet det nye pålegget fra Lerum. 

Sukkerfri brus

Det er ikke hver dag en familiebedrift på Vestlandet utfordrer gigantene Coca Cola og Ringnes, som selger flere hundre millioner liter brus årlig i Norge. Lerumfamilien brukte kompetansen de har i eget hus og fikk satt opp en ny maskin som lager sprudlevann med friske smaker fra bær og frukt. Maskinen kostet fem millioner kroner.

Den sukkerfrie brusen Gently sparkling ZERoh! føyer seg inn i rekken av ZERoh!-produkter fra Lerum. Da Lerum lanserte den sukkerfrie saften ZERoh! i 2013, gikk omsetningen fra null til 111 millioner kroner på tre år. Den omtales som en av de største suksessene de siste årene i norsk dagligvare. I fjor lanserte Lerum saftisen ZERoh! i samarbeid med Hennig-Olsen. Den ble kåret til Årets Innovasjon av Dagligvareleverandørerenes forening, solgte over fire millioner ispinner og omsatte for 30 millioner kroner første året. Saftisen ble en av de mest solgte iskremnyhetene i Norge i 2019. 

– Det er helt fantastisk at en traust liten fabrikk på Vestlandet går til topps på innovasjon og merkevare. Det sier mye om hva det går an å få til om man jobber godt sammen. All ære til våre ansatte og deres familier, sier Trine Lerum Hjellhaug. 

Dette er alle de nye produktene fra Lerum i februar 2020:

 • Lerum SMUDI-pålegg Bringebær & Blåbær
 • Lerum SMUDI-pålegg Jordbær & Banan
 • Lerum Original Bringebærsyltetøy - Utan tilsett sukker
 • Lerum Original Jordbærsyltetøy - Utan tilsett sukker
 • Lerum VAFFELKLEM  
 • Lerum PANNEKAKEKLEM 
 • Lerum Bringebærsaft 97 % - Utan tilsett sukker
 • Lerum Blåbærsaft 97 % - Utan tilsett sukker
 • Lerum Sprudlande eple
 • Lerum Sprudlande blåbær
 • ZERoh! Mango & Lemon
 • ZERoh! White ice tea Peach
 • ZERoh! Gently SPARKLING soda Peach & Lemon  
 • ZERoh! Gently SPARKLING soda Orange & Mango  
 • ZERoh! Gently SPARKLING soda Apple & Lime  
 • ZERoh! Gently SPARKLING soda Strawberry & Passionfruit

 

 

Bilder

Smudi-pålegg er allerede utsolgt fra lager, og Lerum må snu seg rundt og produsere ekstra. Foto: Lerum
Smudi-pålegg er allerede utsolgt fra lager, og Lerum må snu seg rundt og produsere ekstra. Foto: Lerum
Last ned bilde
Foto: Lerum
Foto: Lerum
Last ned bilde
Foto: Lerum
Foto: Lerum
Last ned bilde

Om Lerum

Lerum
Lerum
Postboks 159
6851 Sogndal

57 62 80 00http://www.lerum.no

Med lidenskap og kunnskap om foredling av ekte frukt og bær har familien Lerum sidan 1907 safta og sylta i saftbygda Sogndal. Vi er stolte over at vi framleis er ei familiebedrift som i dag vert driven av 4. generasjon Lerum. Vi skal lage verdas beste smak av frukt og bær!

Følg pressemeldinger fra Lerum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lerum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lerum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom