NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

- Jeg frykter for framtida. Dette vil få store konsekvenser

Del

- Jeg hadde ventet en større satsing på ingeniørkompetanse, både når det gjelder rekruttering av nye ingeniører og til etter- og videreutdanning, sier NITO-president Trond Markussen.

NITO-president Trond Markussen.
NITO-president Trond Markussen.

12. mai la regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett, som er regjeringens mulighet til å justere kursen midtveis i året.

Ikke nok penger til ingeniørstudier

Ifølge Markussen er norsk økonomi under stort press og det er mangel på arbeidskraft.

- Jeg er derfor bekymret for om Norge har kapasiteten til å gjennomføre de store løftene innen grønn omstilling og digitalisering, sier Markussen.

Han påpeker at dersom regjeringen skal lykkes med å skape en grønn industri, trengs det en tilsvarende satsing på kompetanse. 

- Framleggelsen og behandlingen av revidert budsjett er en ypperlig anledning til å ta grep slik at regjeringens ambisjoner kan bli en virkelighet.

 - Det tar tid å utdanne den kompetansen vi trenger, og derfor må vi starte nå. Det må komme mer penger til studieplasser innen ingeniør- og teknologifag, legger han til.

Stort behov for ingeniører og teknologer

NITOs behovsundersøkelse viser at virksomheter i alle sektorer sliter med å rekruttere den ingeniørkompetansen de har behov for.

  • 62 prosent av ingeniørarbeidsgiverne svarer at de opplever det som vanskelig eller meget vanskelig å få tak i den ingeniørkompetansen de er på jakt etter.
  • 43 prosent svarer at den største konsekvensen ved å ikke få tak i kvalifiserte ingeniører er at oppgaver ikke blir løst.
  • En rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse konkluderer med at Norge kommer til å trenge 40.000 flere arbeidstakere med IKT-utdanning fram mot 2030.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NITO-president Trond Markussen.
NITO-president Trond Markussen.
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med 97.000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom