Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

- Gledelig at studieordning for ledige og permitterte forlenges

Del

Regjeringen forlenger ordningen som gjør det mulig for permitterte å ta studier, og samtidig motta dagpenger. - Dette har vi kjempet for siden oljekrisen, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Ordningen ble først innført for perioden april til september, og senere forlenget til å vare ut året. Nå melder regjeringen at de ønsker å forlenge den ytterligere. Tekna er veldig fornøyd med at ordningen foreslås å forlenges fram til sommeren 2021.  

 – Ved forrige oljekrise var det nettopp muligheten til å ta utdanning mens man mottok dagpenger som ble etterlyst da våre medlemmer mistet jobben. Det det handler om nå er å fylle på kompetanse slik at de som har mistet jobben eller er permitterte kan toppe kompetansen sin mens de er arbeidssøkende, sier Randeberg. 

Hun understreker at en forlengelse av ordningen er spesielt viktig nå som permitteringsordningen er utvidet til 52 uker. 

- Med en så lang permitteringsperiode, er det avgjørende at arbeidstakere kan fortsette å utvikle og fornye seg. Kompetanse er den viktigste kapitalen arbeidstakere har, sier hun.

Vil ha permanent ordning

Ordningen som gjør det mulig å kombinere utdanning og dagpenger er fortsatt midlertidig. Tekna vil kjempe for at ordningen blir permanent.    

Tekna vil kjempe for at dette blir en permanent ordning. Det er avgjørende at de som er permitterte eller ledige får muligheten til å studere og fylle på kompetansen sier slik at de blir relevante for arbeidsgiver. Kompetanse er ferskvare, og livslang læring blir stadig viktigere, sier Randeberg 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Dronning Mauds gate 15
0201 Oslo

22 94 75 00https://www.tekna.no/

Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap. Våre 85 000 medlemmer jobber hver dag med å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi. Tekna er den største masterforeningen i Norge, og den største fagforeningen i Akademikerne.

Følg saker fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom