Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

- Glad for ekstra bevilgning til studenter som sliter

Del

Regjeringen foreslår en tilleggsbevilgning på ti millioner til studenters psykiske helse. – Vi er svært fornøyde med at kunnskapsdepartementet nå bevilger midler til tiltak for å hjelpe studenter som sliter psykisk. Dette har vi etterlyst lenge, sier studentleder i Tekna Rebekka Lie.

I lang tid har Tekna Student varslet om det økende problemet med studenters psykiske helse under koronapandemien 

-  Våre undersøkelser viser at over halvparten av studentene opplever stress i studiehverdagen, og hele 45 prosent har følt seg nedstemt og har behov for å snakke med noen, sier Rebekka Lie. 

Les Teknas studentundersøkelse 

Tekna-lederen er glad for at regjeringen nå kommer dem i møte, i første omgang med en tilleggsbevilgning på ti millioner kronerStudentlederen i Tekna hadde i forrige uke et møte med forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, hvor hun etterlyste flere tiltak og midler til studenter som sliter psykisk.  

Det er det gledelig å se at statsrådenkun kort tid etter vårt møte, nå satser på studentene og setter av midler som kan brukes til å få på plass møteplasser, tilbud til samtaler og tilrettelegging for god informasjon til alle de studentene som sliter.  

Samfunnsproblem 

Rebekka Lie påpeker at det er et samfunnsproblem når unge sliter, og at det er riktig at investeringer for å forebygge dette kommer på plass nå, i stedet for at vi må fange opp de som sliter i systemet om noen år.  

- Koronarestriksjonene gjør studenthverdagen enda mer krevende med digital undervisning og få møteplasser. Dette går utover den psykiske helsen. Mange studenter sitter alene i en liten leilighet, med begrenset nettverk og muligheter for å komme seg ut, sier studentlederen. 

- Vi trenger et tilbud med tilstrekkelig kapasitet, og vi må sørge for at studentene faktisk får vite om det hjelpetilbudet som faktisk finnes, sier Lie. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Dronning Mauds gate 15
0201 Oslo

22 94 75 00https://www.tekna.no/

Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap. Våre 85 000 medlemmer jobber hver dag med å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi. Tekna er den største masterforeningen i Norge, og den største fagforeningen i Akademikerne.

Følg saker fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom