NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

- Det grønne skiftet skjer ikke på talerstolen – vi trenger de kloke hodene

Del
Trond Markussen, president i NITO, mener kompetansekrisen vi står overfor med stor ingeniørmangel vil forsinke energikommisjonens forslag.
Trond Markussen, president i NITO
Trond Markussen, president i NITO

- Fornybar kraft er ikke det eneste som vil være en knapp ressurs i årene framover. Vi mangler allerede tusenvis av ingeniører, og en helt nødvendig forsering av kraftutbyggingen vil gjøre kompetansekrisen større. Norge trenger flere ingeniører og teknologer skal vi nå målene, sier Markussen. 

NITO støtter store deler av energikommisjonens grundige arbeid. Kommisjonen peker i praksis på «mer til alt» av fornybar energi, samt oppgradering av nett og energieffektivisering. NITO skrev blant annet i sitt innspill til kommisjonen at tilgangen til kraft vil være avgjørende for den industrielle veksten framover, og at politikken må ta høyde for det. 

- Politikerne må nå sikre kompetanse til framtidens kraftutbygging. Det grønne skiftet skjer ikke på talerstolen – vi trenger også nok hender og kloke hoder til å gjøre jobben, sier Markussen.

I en rapport laget av Menon Economics på oppdrag fra NITO om ingeniørkompetanse i batteri-, hydrogen- og havvindnæringen fram mot 2030 anslås et behov for opp mot 6.000 nye ingeniører i de tre næringene. I tillegg kommer økt behov fra andre sektorer, samt de nye forslagene fra energikommisjonen.

- Nå må myndighetene, næringsliv, akademia og fagorganisasjonene snakke sammen. Vi trenger flere studieplasser, en satsing på etter- og videreutdanning og et skikkelig løft for realfag og teknologi hvis vi skal gjennomføre kommisjonens tiltak og lykkes med det grønne skiftet, sier Markussen.

Kontakter

Bilder

Trond Markussen, president i NITO
Trond Markussen, president i NITO
Last ned bilde

Om NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom