- Å velge et studie betyr ikke nødvendigvis at du har låst deg til én type jobb

Del

I dag 15. april er fristen for å søke på studier via Samordna opptak. HR-direktør Bjørn Vihovde i EY mener valg av utdanning ikke bør føre til økt press på unge. Fremtidens arbeidsliv vil kanskje stille helt andre krav til kompetanse enn hva vi har i dag.

Partner og nordisk HR-direktør i revisjons- og rådgivningsselskapet EY, Bjørn Vihovde.
Partner og nordisk HR-direktør i revisjons- og rådgivningsselskapet EY, Bjørn Vihovde.

- Det er et enormt stort press på unge om dagen. Jeg mener at valg av utdanning ikke bør legge ytterligere press på dem. Mange er kanskje redd for at valget de tar vil begrense karrieremulighetene deres senere, men slik trenger det ikke være. Hos oss har vi ansatte fra over hundre forskjellige utdanninger. Fremtidens arbeidsliv har behov for mangfold i bakgrunn og kompetanse, forteller partner og nordisk HR-direktør i revisjons- og rådgivningsgiganten EY, Bjørn Vihovde.

Det er ingen valg av utdanning som er feil, og det er heller aldri for sent å snu. Behovene i arbeidslivet endrer seg stadig, og om ti år kan dagens studenter jobbe i yrker som ikke engang fantes da de valgte studieretning.

- Mindset er veldig viktig, ikke bare utdanning. Fremtidens arbeidsliv legger enda større vekt på tilpasningsevne, nysgjerrighet, analytiske evner, kritisk tenkning og et godt balansert liv. I tillegg vil mellommenneskelige egenskaper bli enda viktigere, som evne til å bygge sterke relasjoner, bygge tillit, inspirere, inkludere, ha omsorg for andre, og genuint bry seg om de større spørsmålene i samfunnet, ikke bare jobbrelaterte oppgaver, sier Vihovde.

- Vi snakker med tusenvis av studenter hvert eneste år. Til dem er vi opptatt av å formidle at de først og fremst bør skaffe seg ulike typer opplevelser og erfaringer. Det handler ikke så mye om hvilken utdanning du tar, men hva du lærer underveis både i og utenfor skolen. Å velge et studie betyr ikke nødvendigvis at du har låst deg til én type jobb. Blant våre ansatte finner du selvsagt økonomer og revisorer, men også hackere og musikere. Vi har tidligere leger, som nå jobber med store prosjekter innen e-helse og digitalisering av helsesektoren, sier Vihovde.

Kontakter

For pressehenvendelser, kontakt:
Kommunikasjonssjef Frithjov Nerby, mobil: 995 19 056 eller e-post: frithjov.angel.nerby@no.ey.com

Bilder

Partner og nordisk HR-direktør i revisjons- og rådgivningsselskapet EY, Bjørn Vihovde.
Partner og nordisk HR-direktør i revisjons- og rådgivningsselskapet EY, Bjørn Vihovde.
Last ned bilde

Om EY

EY
Dronning Eufemias gate 6
0107 Oslo

+47 2400 2400

Følg pressemeldinger fra EY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EY

EY har forpliktet seg til klimamål for å møte 1,5 graders målet (SBT) - skal bli karbonnegativ innen utgangen av 2021 og oppnå «net zero» i 20259.2.2021 11:00:00 CET | Pressemelding

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY oppnådde globalt karbonnøytralitet i 2020. Nå forteller EY Norges administrerende direktør, Christin E. Bøsterud om ytterligere grep lokalt, som skal sikre «net zero» fotavtrykk innen 2025. Vi er stolte av å være en del av en global organisasjon som har forpliktet seg til science based target initiativet. Spesielt at vi har satt oss mål om å bidra til å oppnå 1,5 graders målet.