Gyldendal ASA

Ingeborg Volan blir ny direktør i Gyldendal Litteratur

Del

Volan kommer fra stillingen som administrerende direktør for De Norske Bokklubbene, og hun har tidligere redaktør- og ledererfaring fra blant annet Dagens Næringsliv, NRK og Adresseavisen. Hun har bred erfaring med å utvikle publisistiske virksomheter med en lang historie, samt betydelig erfaring med digital innovasjon og innholds- og idéutvikling. Volan sitter også i styret for Norsk PEN.   

Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

– Vi står i en tid der leservaner og markedet for litteratur forandrer seg raskt. Å opprettholde og styrke lesingens plass i samfunnet, er en viktig utfordring for å ivareta både norsk litteratur og demokrati. Jeg er imponert over hvordan Gyldendal har tilnærmet seg denne utfordringen, sier Volan.  

- Gyldendal har en særlig tradisjon som utgiver av litteratur med høy kvalitet og som garantist for ytringsfrihet i kunsten. Forlaget utmerker seg ved å fortsatt satse på kvalitet samtidig som mulighetene teknologi og endrede leservaner gir, møtes med nysgjerrighet og kreativitet. Å få lede dette arbeidet videre er en fantastisk mulighet, og jeg ser fram til å utforske nye måter å engasjere norske lesere og lyttere på sammen med det svært kompetente fagmiljøet i Gyldendal Litteratur, sier Volan.  

Arne Magnus, administrerende direktør for Gyldendal Norsk Forlag, er glad for ansettelsen:  
– Ingeborgs bakgrunn og lidenskap for både litteratur og teknologiutvikling gir henne de aller beste forutsetningene for å lede Gyldendal Litteratur. Vi er overbeviste om at hun vil bringe ny energi og verdifulle perspektiver til en av de mest spennende jobbene i det norske litteraturfeltet. 

Ingeborg Volans oppstartsdato vil bli bekreftet på et senere tidspunkt.  

Fakta om Gyldendal Litteratur: 

Gyldendal Litteratur er et ledende allmennforlag som utgir bøker i alle formater innenfor følgende områder: Norsk skjønnlitteratur, barne- og ungdomslitteratur, oversatt skjønnlitteratur, dokumentar- og faktalitteratur. 

Kontakter

Om Gyldendal ASA

Gyldendal ASA er det ledende konsernet i den norske bokbransjen, og har virksomheter i alle ledd i verdikjeden, fra forlag og innholdsproduksjon til distribusjon, handel, markedsplasser og tjenester. Selskapets hovedmål er å skape og formidle verdier innenfor kultur- og kunnskapsfeltet.

Følg pressemeldinger fra Gyldendal ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Gyldendal ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Gyldendal ASA

Gyldendalprisen 2023 til Hanne Ørstavik18.4.2024 13:25:54 CEST | Pressemelding

Vinneren av Gyldendalprisen 2023 er Hanne Ørstavik (f.1969), en av vår tids mest markante og særpregete forfattere. Ørstavik debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen fjorten romaner. Hun har mottatt en rekke litterære priser, blant andre Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen. Ørstaviks bøker er oversatt til over 30 språk.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye