Mazda Motor Norge

Mazda avduker kompakt sportsbilkonsept i Tokyo

Del
  • MAZDA ICONIC SP med wankelmotor og elektrisk drivlinje
  • Premiere på oppdatert Mazda MX-5 2024
MAZDA ICONIC SP
MAZDA ICONIC SP

Kolbotn, 25. oktober 2023. Kjøreglede er en viktig del av Mazdas DNA, og den er dypt forankret i hver designer og ingeniør hos Mazda. Det beste eksempelet på deres pasjon er verdens mest solgte roadster, Mazda MX-5.

På Japan Mobility Show1, sammen med en oppdatert 2024-utgave av MX-5, har Mazda avduket MAZDA ICONIC SP – en konseptbil med en to-rotors wankelmotor, som arbeider sammen med en elektrisk drivlinje. Prinsippet er ikke ulikt det Mazda nettopp har introdusert med Mazda MX-30 R-EV. Konseptbilen har 370 hk og en egenvekt på 1.450 kg.

MAZDA ICONIC SP er et kompakt sportsbilkonsept designet for en ny tid. Det viser at Mazda fremdeles er dedikert til å lage biler som gir kjøreglede.

Konseptbilen har et meget lavt tyngdepunkt, som bidrar til enda bedre kjøredynamikk. Dens unike proporsjoner skyldes blant annet det meget lave panseret, som er oppnådd ved å plassere wankelmotoren midt i bilen. Denne to-rotors wankelmotoren er en unik Mazda-teknologi.

I forbindelse med avdukingen av MAZDA ICONIC SP, uttalte Masahiro Moro, President og CEO for Mazda: ’’Vi elsker MX-5. Vi er fast bestemt på å videreføre kjøregleden, som MX-5 representerer, i elektrifiseringens tidsalder. Og MAZDA ICONIC SP, med sin to-rotors wankelgenerator montert i en elektrisk drivlinje, er vår drømmeløsning. Det er en drøm vi vil jobbe hardt for å gjøre til virkelighet. Mazda vil alltid etterstrebe å levere biler som minner våre kunder på at kjøregleden er en uunnværlig del av deres liv.’’

Primære spesifikasjoner for konseptbilenMAZDA ICONIC SP

Lengde x bredde x høyde (mm)

4.180 × 1.850 × 1.150

Akselavstand (mm)

2.590

Vekt (kg)

1,450

Maks. ytelse (hk)

370

Vekt-/effektforhold (kg pr. hk)

3,9

*1 The Japan Mobility Show 2023 er organisert av Japan Automobile Manufacturers Association. Pressedagene er onsdag 25. oktober og torsdag 26. oktober. Deretter er utstillingen åpen for publikum fra lørdag den 29. oktober til og med søndag 5. november.

Mazda’s JAPAN MOBILITY SHOW 2023 website

https://www.mazda.co.jp/experience/event/japanmobilityshow2023/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Mazda Motor Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mazda Motor Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mazda Motor Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye