MENY - siste pressemeldingerhttps://kommunikasjon.ntb.no/rss/releases/latest?lang=no&publisherId=15783210Siste publiserte pressemeldingerMENY Revetal kåret til landets bestehttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18044573/meny-revetal-karet-til-landets-beste?lang=noMENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.Wed, 31 Jan 2024 13:50:46 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18044573/?publisherId=15783210&lang=no1 million matposer reddet fra søplahttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18034331/1-million-matposer-reddet-fra-sopla?lang=noMENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.Wed, 27 Dec 2023 08:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18034331/?publisherId=15783210&lang=noBarnegrøt med 100% norske, naturlige råvarerhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18020803/barnegrot-med-100percent-norske-naturlige-ravarer?lang=noFor første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.Fri, 10 Nov 2023 11:57:41 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18020803/?publisherId=15783210&lang=noEtablerer Norges største mathus for netthandel i Oslohttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18012217/etablerer-norges-storste-mathus-for-netthandel-i-oslo?lang=noMENY åpner høsten 2024 en sentralisert netthandelsbutikk på Alnabru i Oslo. - Vi vil tilby et større utvalg av mat og drikke til våre netthandelskunder. Hele andre etasjen i bygget vil handle om matglede og nye, spennende matløsninger, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.Mon, 23 Oct 2023 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18012217/?publisherId=15783210&lang=noSild til topps i Norges største lokalmatprishttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17998693/sild-til-topps-i-norges-storste-lokalmatpris?lang=noJuviksild mottar kr. 300 000 som vinner i MENYs Matskattstipend. - Sild er sunt, godt og klimavennlig. I flere europeiske land er fisken en delikatesse, mens vi i Norge knapt spiser den. Det må vi gjøre noe med, sier MENY-sjef Vegard Kjuus. Jerseymeieriet får kr. 150 000 for å videreutvikle produkter av A2A2-melk. Klokk & Co får kr. 150 000 for å utvikle en sunnere brus basert på norske og naturlige råvarer.Thu, 14 Sep 2023 11:55:52 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17998693/?publisherId=15783210&lang=noHer er finalistene i Norges største lokalmatpris!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17983601/her-er-finalistene-i-norges-storste-lokalmatpris!?lang=noFerske tortillas, rene jerseymelk-produkter, spiseklar middagssild, nye alkoholfrie fruktdrikker og mer næringsrik is og brus. Nå er det opp til hovedjuryen - med landbruksministeren i spissen - å kåre en vinner blant de seks finalistene i MENYs Matskattstipend 2023.Tue, 04 Jul 2023 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17983601/?publisherId=15783210&lang=noLøk dyrket av matavfallet ditthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17983677/lok-dyrket-av-matavfallet-ditt?lang=noMed næring fra husdyrmøkk og husholdningsavfall, dyrker Skjærgaarden Gartneri nå løk til MENY. Gartneriet, som er med i et banebrytende sirkulært prosjekt, har halvert bruken av sprøytemidler og kunstgjødsel. Og den nye Skjærgaardsløken smaker enda bedre.Mon, 03 Jul 2023 13:54:18 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17983677/?publisherId=15783210&lang=noTjen penger på søpla di!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17972478/tjen-penger-pa-sopla-di?lang=noDet er ikke bare tomme brusflasker som gir pant. Du kan tjene penger på all emballasje med strekkode, så lenge du kaster det i riktig avfallsbeholder hjemme eller ute på farta. På MENYs egne merkevarer får du nå dobbelt betalt.Wed, 07 Jun 2023 13:12:16 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17972478/?publisherId=15783210&lang=noJordbærene er her! Dobbelt så lang norsk sesonghttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17971449/jordbaerene-er-her-dobbelt-sa-lang-norsk-sesong?lang=noFør ventet vi til St. Hans på norske jordbær. Nå er de alt på plass i alle MENY-butikker. Nye dyrkningsmetoder har utvidet sesongen fra to til fire måneder. – Vi selger mer norske bær enn før, noe som er svært gledelig, sier Steinar Lauritsen i MENY.Sun, 04 Jun 2023 07:51:05 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17971449/?publisherId=15783210&lang=noNy norsk teknologi gir store kutt i matsvinnhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17967209/ny-norsk-teknologi-gir-store-kutt-i-matsvinn?lang=noStrekkoden vi har hatt på matvarer i over 50 år er i ferd med å fases ut. Inn kommer en 2D-kode med plass til mye mer informasjon. Med eksakt utløpsdato i koden, vil MENY-butikkene redusere matsvinnet betydelig.Wed, 10 May 2023 11:57:37 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17967209/?publisherId=15783210&lang=noTo MENY-finalister: - De ansatte er gullet vårthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17964230/to-meny-finalister---de-ansatte-er-gullet-vart?lang=noSenait hos MENY Tveita og Marianne hos MENY Nanset er finalister i kåringen Norges hyggeligste kassamedarbeider. De har til sammen jobbet i MENY i 58 år! – Kulturen vår, med våre matarbeidere i spissen, er gullet vårt, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.Fri, 21 Apr 2023 12:02:23 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17964230/?publisherId=15783210&lang=noMed Sofie Sei kan barna lære mer om fiskhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17962156/med-sofie-sei-kan-barna-laere-mer-om-fisk?lang=noVi spiser i snitt 1,36 fiskemåltider i uka, mens anbefaling fra Helsedirektoratet er to til tre. Nå skal MENY øke kunnskapen og skape interesse for fisk gjennom et eget univers for barn.Mon, 03 Apr 2023 06:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17962156/?publisherId=15783210&lang=noGjør det billiger å spise grønthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17961434/gjor-det-billiger-a-spise-gront?lang=noMENY vil bidra til å snu nedgangen i grønnsaksspising og innfører 30 prosent rabatt på alle ferske grønnsaker, poteter og urter på onsdager. – Vi må gjøre det enklere å velge sunt og grønt i en tid med strammere privatøkonomi, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef. Nasjonalforeningen for folkehelsen ønsker tiltaket velkommen.Wed, 29 Mar 2023 05:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17961434/?publisherId=15783210&lang=noSmå grep gir plastkutt på 100 000 kghttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17960434/sma-grep-gir-plastkutt-pa-100-000-kg?lang=noMENY har mål om å redusere plastforbruket med 30% innen 2025. En av måtene å komme dit på, er å erstatte plast med papir der det lar seg gjøre - i første omgang i frukt- og grøntavdelingen.Tue, 21 Mar 2023 09:08:11 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17960434/?publisherId=15783210&lang=noMENY CC Vest er kåret til landets bestehttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17954848/meny-cc-vest-er-karet-til-landets-beste?lang=noMENY CC Vest i Oslo gikk for første gang helt til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Du finner ingen annen dagligvarebutikk i hele Norge som oser av så mye inspirasjon, utvalg og matglede, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef.Thu, 02 Feb 2023 07:03:21 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17954848/?publisherId=15783210&lang=noKjemperekord for lokalmathttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17954481/kjemperekord-for-lokalmat?lang=noUka før jul solgte MENY lokalmat for nær 100 millioner kroner, en økning på 20 prosent mot året før. – Vi har aldri vært i nærheten av å selge så mange matskatter på én uke. En kjærkommen rekord for småprodusenter som rammes hardt av økte kostnader, sier MENY-sjef Vegard. Kjuus.Tue, 31 Jan 2023 07:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17954481/?publisherId=15783210&lang=no215 000 matposer reddet fra søpla i 2022https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17951357/215-000-matposer-reddet-fra-sopla-i-2022?lang=noMENY har i år reddet 215 000 poser med overskuddsmat via Too Good To Go. Det er hele 45 000 flere poser enn i fjor. Bevisstheten rundt matsvinn er økende, sier Unni Skjønhaug, ansvarlig for matsvinn i MENY.Wed, 28 Dec 2022 07:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17951357/?publisherId=15783210&lang=noMENY 30 år: Store endringer i matvanerhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17946213/meny-30-ar-store-endringer-i-matvaner?lang=noHøsten 1992 åpent døren til den første MENY-butikken i Norge. Da var nygrillet kylling lørdagsfavoritten. Kyllingfilet fantes ikke i butikk, ei heller Salma, Angus-kjøtt, spesialpølser, friske urter, småpoteter, salatbar eller hundrevis av taco-produkter og norske håndverksoster. Mat-Norge går fremover, ikke minst takket være matarbeiderne i MENY.Wed, 09 Nov 2022 14:16:13 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17946213/?publisherId=15783210&lang=noBarnegrøt til topps i Norges største lokalmatprishttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17943400/barnegrot-til-topps-i-norges-storste-lokalmatpris?lang=noDen sorte havre er hovedvinner i MENYs Matskattstipend og mottar kr. 300 000 til utvikling av en ny barnematserie. Røyland Gård får kr. 200 000 og Strandli Gård kr. 100 000 til henholdsvis nye bær- og osteprosjekter. - Alle seks finalister kunne ha vunnet, sa juryleder og landbruks- og matminister Sandra Borch.Thu, 20 Oct 2022 06:00:12 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17943400/?publisherId=15783210&lang=noMedaljedryss til MENY i NM i Sjømathandlerhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17941875/medaljedryss-til-meny-i-nm-i-sjomathandler?lang=noMENY-matarbeidere tok både gull og sølv i NM i Sjømathandler. I tillegg stakk de av med alle medaljene i klassen for lærlinger. – Det er viktig for MENY å utvikle matgleden og fagkompetansen til våre matarbeidere. Det ligger hardt arbeid og mye trening bak, så vi er svært stolte over resultatene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.Thu, 29 Sep 2022 05:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17941875/?publisherId=15783210&lang=noFra miljøproblem til kortreist godbithttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17937209/fra-miljoproblem-til-kortreist-godbit?lang=noStillehavsøsters, en stor miljøtrussel langs norskekysten, skal nå bli kortreist nytelse. - Østers er trendy og i ferd med å bli mer folkelig. Vi håper vi kan bidra til å holde bestanden nede i Norge ved å selge skjellene til spiselige priser i alle våre butikker, sier Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i MENY.Mon, 18 Jul 2022 07:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17937209/?publisherId=15783210&lang=noHer er finalistene i Norges største lokalmatpris!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17937126/her-er-finalistene-i-norges-storste-lokalmatpris?lang=noKlippfisk som pizzatopping, en ost av halloumi-typen fra Nordland, barnegrøt, håndverksbrygget lite-øl, en moderne variant av vørterøl og nye syltetøy av norske frukt og bær. Det er blant idéene til de seks finalistene i MENYs Matskattstipend. Landbruks- og matminister Sandra Borch offentliggjør vinnerne til høsten.Wed, 06 Jul 2022 09:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17937126/?publisherId=15783210&lang=noMENY Sørlandsparken kåret til Norges bestehttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17930819/meny-sorlandsparken-karet-til-norges-beste?lang=noMENY Sørlandsparken i Kristiansand gikk helt til topps i den høythengende kåringen «Årets butikk». MENY Åsane i Sandefjord ble hedret som «Årets fighter».Sat, 09 Apr 2022 06:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17930819/?publisherId=15783210&lang=noFiskens dag 6. mars: Historisk vekst i fiskediskenhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17928068/fiskens-dag-6-mars-historisk-vekst-i-fiskedisken?lang=noSalget av skjell og skalldyr økte med 20 prosent i 2021. Det samme gjorde fersk fisk fra fiskedisken. Laks og reker er mest populært, mens dorade er salgskometen i MENY.Sat, 05 Mar 2022 07:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17928068/?publisherId=15783210&lang=noMENY er vekstvinner i norsk dagligvarehttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17926637/meny-er-vekstvinner-i-norsk-dagligvare?lang=noMENY er vekstvinner i 2021 med en organisk vekst på 1,3 prosent. – At vi tar markedsandeler er en bekreftelse på at flere setter pris på stort utvalg, lokalmat, matglede og god service. Vi skal fortsette å være en motpol til lavpris-butikkene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.Thu, 17 Feb 2022 07:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/17926637/?publisherId=15783210&lang=no