Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

OL test event triatlon i Paris med Norges beste - fra i morgen16.8.2023 14:59:20 CEST | Pressemelding

Norges beste triatleter stiller til start i det som er årets viktigste løp for de som drømmer om OL. Solveig Løvseth står på startstreken på det individuelle løpet for kvinneklassen i morgen tidlig kl 8. Kristian Blummenfelt, Vetle Bergsvik Thorn og Casper Stornes representerer Norge i herrenes konkurranse fredag morgen kl 8. Søndag stiller Norge med laget som tok pallplass i forrige miksstafett.

Norge med 7. plass i VM i miksstafett i Hamburg16.7.2023 18:17:37 CEST | Pressemelding

Det norske laget, som besto av Vetle Thorn, Lotte Miller, Casper Stornes og Solveig Løvseth, gjennomførte en sterk konkurranse i dag. Tyskland vant på hjemmebane, med tiden 01:22:08, 19 sekunder foran sølvvinner New Zealand. Sveits var ytterligere 8 sekunder bak for bronse. Med seieren er Tyskland kvalifisert til OL i Paris. Deltakelse i miksstafett i OL for første gang er et viktig mål for norsk triatlon, og med 7.-plassen i Hamburg i dag, er vi et godt steg nærmere kvalifisering for OL i Paris.

Intervju med Lotte Miller, Vetle Thorn og sportssjef Arild Tveiten før helgens VM13.7.2023 17:19:16 CEST | Pressemelding

VM i triatlon gjennomføres denne helgen i Hamburg. For de som har som mål å kvalifisere til triatlon i OL, er helgen svært viktig. Søndagens VM i miksstafett er svært viktig for Norges håp om å kvalifisere seg til OL-stafett. Fredag og lørdag har den globale triatlonorganisasjonen World Triathlon sitt første VM på supersprint. Dette er en kort, intens øvelse som skal gjennomføres flere ganger før beste mann og kvinne krones lørdag kveld. Supersprinten gir også viktige OL-kvalifiseringspoeng, og er en del av årets WTCS/VM-serie.

Triatlon-VM Hamburg starter i morgen, med høye norske forventninger12.7.2023 15:34:50 CEST | Pressemelding

Etter sterk oppvisning i europalekene, med tre gull av tre mulige, er forventningene store når VM starter i Hamburg i morgen. Solveig Løvseth, Lotte Miller, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Vetle Thorn stiller i eliteklassen fredag og lørdag. De beste norske vil også representere Norge i VM i miksstafett på søndag. VM starter med junior-konkurranse torsdag, hvor Oslo-gutten Eirik Grande deltar. Norske utøvere stiller også i VM for agegroup (master-klasser).

Gull til Solveig Løvseth i European Games (triatlon)27.6.2023 15:01:18 CEST | Pressemelding

Solveig Løvseth (23 år) fra Trondheim vant kvinneklassen i triatlon i European Games i Krakow i dag. Hun fikk mye drahjelp fra landslagskollega Lotte Miller. Konkurransen i Polen var på normaldistansen, som i OL; 1,5 km svøm, 40 km sykkel og 10 km løp. Det regnet, og med en teknisk tung løype på sykkelen var det gode forhold for de norske kvinnene. Løvseth vant med tiden 01:57:05, 10 sekunder foran Julia Hauser fra Østerrike og 12 sekunder før bronsevinner Jolien Vermeylen fra Belgia. Miller sto av konkurransen på løpingen (DNF). Det var 50 startende/fullt felt.

Flere norske triatleter kjemper i ny VM-runde23.6.2023 09:16:53 CEST | Pressemelding

Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Vetle Thorn, Solveig Løvseth og Lotte Miller er på plass i Canada for fjerde runde i World Triathlon Champion Series (VM-serien). Løvseth og Miller starter i et stjernefelt kl 17.30 (norsk tid) lørdag 24. juni. Starttiden for herrene er kl 19.30. Blummenfelt og Iden håper å sette norsk preg på løpet. Konkurransen er i Montreal i Canada. Søndag 25. juni kl 16.00 norsk tid skal det norske laget konkurrere i miks stafett.

Gustav Iden, Vetle Thorn og Solveig Løvseth stiller i VM-runden i triatlon i morgen2.3.2023 16:04:28 CET | Pressemelding

Sesongåpningen i World Triathlons VM-serie "World Triathlon Championship Series" er fredag 3. mars i Abu Dhabi. Konkurransen er en sprint; 750 svømming, 20 km sykling og 5 km løp, og sentrerer seg rundt Formel 1 banen Yaz Marina Circuit. Syklingen foregår på motorbanen. Konkurransene i World Triathlon Championship Series gir brorparten av kvalifiseringspoengene for OL-deltakelse.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siste
  • >>

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.