Trygg Trafikk

Statsbudsjettet 2015: Skuffende om trafikksikkerhet

Del

Mer penger til veibygging og bedre vedlikehold er viktig, men langt fra nok for å nå nasjonale mål i trafikksikkerhetsarbeidet. – Statsbudsjettet for 2015 svikter når det gjelder tiltak som bedrer trafikantatferden, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Målrettet arbeid for bedre trafikksikkerhet på vei har gitt gode resultater over tid, men fortsatt blir altfor mange mennesker i Norge drept og hard skadd i trafikken. Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på vei legger opp til en reduksjon på 195 drepte og hardt skadde innen 2018.  Trafikant- og kjøretøytiltak forventes å bidra med ca. 70 prosent av reduksjonen, mens fysiske tiltak knyttet til infrastruktur skal stå for resten.

– Vi er derfor skuffet over at trafikantrettede tiltak som opplæring og informasjon er så lavt prioritert i statsbudsjettet, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Regjeringen har satt av 54,6 mrd. kr. til samferdsel, en økning på 14,1 prosent fra i fjor. Innsatsen til definerte trafikksikkerhetstiltak for å forbedre trafikantatferden holdes imidlertid på samme nivå som i år.
– Med tanke på den negative utviklingen i antall drepte og hardt skadde de siste årene er dette svært bekymringsfullt, sier Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom