Harry Benjamin Ressurssenter

Jubel over støtte til mennesker født i feil kropp

Del

I statsbudsjettet foreslås det å øremerke 1,8 mill. kroner til Harry Benjamin ressurssenter. - Dette er en kjærkommen anerkjennelse av vårt arbeid for barn, unge og voksen som er opplever å være født i feil kropp, sier en glad Mikael Scott Bjerkeli, leder av Harry Benjamin ressurssenter.

- Foreningen ble stiftet i 2000. Da var diagnosen stort sett ukjent, behandlingstilbudet var nedlagt, og få i vår gruppe klarte å gjennomføre studier og arbeidsdeltakelse. Nå får stadig flere hjelp mens de er unge, og kan se frem til et rikt liv der de kan være seg selv, supplerer daglig leder Tone Maria Hansen.
 
- Regjeringens forslag gir oss trygghet rundt vårt fremtidige arbeid med å skape forståelse, god medisinsk behandling og sosiale møteplasser for denne sårbare gruppen, fortsetter Bjerkeli. - Vi gleder oss til å få muligheten til å fortsette med arbeidet for å gjøre livet lettere for mennesker som opplever å være født i feil kropp, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Harry Benjamin Ressurssenter

Harry Benjamin Ressurssenter
Harry Benjamin Ressurssenter
Karl Johans gate 8
0154 Oslo

22 11 40 40http://www.hbrs.no
Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS)arbeider for mennesker som søker, har eller har hatt diagnosen transseksualisme og som går igjennom en kjønnskorrigerende behandling på Rikshospitalet. HBRS ble stiftet 9 januar 2000, og har som mål å arbeide politisk og sosialt for at kvinner og menn som går igjennom en kjønnskorrigerende behandling på Rikshospitalet skal kunne leve åpent, uten frykt for å bli sosialt utstøtt eller diskriminert. HBRS er en pasient og brukerorganisasjon som arbeider for å informere og øke kunnskap vedrørende diagnosen transseksualisme, og være en pådriver for et godt og trygt behandlingstilbud i Norge. Vi arbeider med forebyggende helsearbeid. Forbedre levekår og livsvilkår, styrke mennesker i vår gruppe sin psykiske helse slik at de fungerer i skolen, arbeide og ute i samfunnet.

Følg saker fra Harry Benjamin Ressurssenter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Harry Benjamin Ressurssenter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Harry Benjamin Ressurssenter

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom