Brønnøysundregistrene

Litt færre konkurser i juli

Del

Antallet konkurser og tvangsavviklinger gikk ned med 4,5 prosent i juli, sammenliknet med juli i fjor. Hittil i år har konkurstallene økt med 3,1 prosent.

Totalt ble det i hele landet registrert 295 konkurser og tvangsavviklinger i juli i år, mot 309 i juli 2013. Dette er en nedgang på 4,5 prosent.

Store variasjoner
Fra fylke til fylke er det store forskjeller. Nord-Trøndelag hadde en nedgang på 66,7 prosent, Vest-Agder en nedgang på 64.3 prosent, Troms en nedgang på 63,6 prosent. Noen fylker hadde flere konkurser i juli i år enn i fjor, som Sogn og Fjordane med en økning på 250,0 prosent (fra to til sju konkurser i juli), Hordaland en økning på 64,7 prosent, Vestfold en økning på 58.3 prosent.

Hittil i år
I løpet av årets sju første måneder steg konkurstallene fra 3 382 til 3 486, en økning på 3,1 prosent. Økningen har vært størst i Vestfold med 28,0 prosent, Troms 19,5 prosent og Oppland 14,8 prosent. Noen fylker har hatt en nedgang i konkurstallene hittil i år, som Sogn og Fjordane med en nedgang på 26,4 prosent, Sør-Trøndelag en nedgang på 16,1 prosent og Møre og Romsdal en nedgang på 14,6 prosent.

Vær oppmerksom på at for enkelte fylker dreier det seg om svært små tall, hvor små endringer i antall kan gi store prosentmessige utslag.

 
Pressekontakt: Underdirektør ved Konkursregisteret, Karl-Erik Rørmark. Telefon 991 08 679 eller e-post: karl.rormark@brreg.no

Statistikk til nedlastning


Konkurser og tvangsavviklinger juli 2014 sammenliknet med juli 2013:

Fordelt på fylker

Fordelt på kommuner

Fordelt på næring

Fordelt på selskapstypeMer statistikk fra Brønnøysundregistrene finner du i årsmeldinga vår

Les pressemeldinga på nynorsk

Om Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene
PB 900
8910 Brønnøysund

400 200 75https://www.brreg.no/presse/

Brønnøysundregistrene driver mange av landets viktigste registre og bidrar til å gi størst mulig verdiskaping i norsk økonomi og gi norske bedrifter et konkurransefortrinn. 

Brønnøysundregistrene lager og driver digitale tjenester som effektiviserer, samordner og forenkler dialogen med det offentlige for personer og virksomheter.

Følg saker fra Brønnøysundregistrene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Brønnøysundregistrene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Brønnøysundregistrene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom