Visa Europe

Nordmenn i Europa-toppen i bruken av kort: Ingrid (17) har VISA-kort nummer åtte millioner

Del

Denne uken markerte Visa og Skandiabanken utstedelse av VISA-kort nummer åtte millioner i Norge. Kortholderen, 17 år gamle Ingrid Fixdal fra Oslo, ble overrukket et kontaktløst kort og en gaveoverføring på 10 000 kroner.

Fra venstre: Philipp Tefort i Skandibanken, Ingrid Fixdal fra Oslo og Wilhelm Wisbech i Visa
Fra venstre: Philipp Tefort i Skandibanken, Ingrid Fixdal fra Oslo og Wilhelm Wisbech i Visa

Nordmenns forkjærlighet for kortbetaling nådde en ny milepæl denne uken, da kort nummer åtte millioner ble utstedt. Hver voksen nordmann har nå i snitt to Visa-kort i lommeboken. I følge Visa gjennomføres så mye som halvparten av alle betalinger i Norge med et Visa-kort, noe som plasserer norske kortbrukere i Europa-toppen.

17-åringen fra Oslo kjenner seg igjen: – Jeg har brukt kort siden jeg var 14-15 år. Jeg bruker nesten aldri kontanter, og det gjør ikke vennene mine heller. Det er lett å holde oversikt over pengebruken i nettbanken, og kontaktløs betaling er veldig raskt og enkelt, sier eieren av kortet nummer åtte millioner.

Raskere kjøpsprosess
At det nye kortet er kontaktløst er ingen tilfeldighet. Den kontaktløse teknologien er på full fremmarsj i Europa, og skal nå rulles ut i Norge. Alle nye kortlesere som utplasseres rundt om i landet har kontaktløs teknologi innebygd. Betalingen gjennomføres ved å holde kortet tett inntil kortleseren, og det behøves hverken chip eller PIN-kode. Erfaringen fra Europa viser at dette er en suksessoppskrift som forenkler hverdagen til både kortbrukere og utsalgssteder.

– I Europa er det over 70 millioner kontaktløse kort i bruk, og i mangle land har den nye betalingsmetoden allerede blitt en stor suksess – i England, for eksempel, er kontaktløs nå den nye standarden på debetkortene. Kontaktløs betaling gjør hele kjøpsprosessen mer effektiv. Man kan gjennomføre flere transaksjoner på kortere tid, og det oppstår færre køer i kassene. Betalingen blir rett og slett smidigere for både butikk og kunde, forteller Country Manager for Visa Europe i Norge, Wilhelm Wisbech.

Bruker mye kort og er vant til teknologi
Skandiabanken er blant de første bankene i Norge som har begynt å rulle ut kontaktløse kort. Alle nye ungdomskort som utstedes, er med kontaktløs teknologi og kan også brukes i netthandel.

– Dagens ungdom har nesten ingen relasjon til kontanter, de er bare vant til å bruke kort. Dette kombinert med at de unge alltid tar raskt i bruk nye teknologiske løsninger, gjør at vi valgte å satse på denne gruppen aller først, forteller Philipp Terfort, produktansvarlig for kort og kreditt i Skandiabanken.

Første test av Ingrids nye kort ble gjort i kassen på McDonalds i Storgata i Oslo. McDonalds er blant de første som har aktivert kontaktløs betaling på terminalene sine. Kjøpet er betalt på et blunk, og med en liten pengegave fra både Visa og Skandiabanken på kontoen, smaker en frisk smoothie ekstra godt.

Kontakter

For mer info kontakt:
Wilhelm Wisbech, Country Manager for Visa Europe i Norge, wisbechw@visa.com, 993 71 387
Philipp Tefort, Produktansvarlig kort & kreditt i Skandiabanken, philipp.terfort@skandiabanken.no, 413 93 229

Bilder

Fra venstre: Philipp Tefort i Skandibanken, Ingrid Fixdal fra Oslo og Wilhelm Wisbech i Visa
Fra venstre: Philipp Tefort i Skandibanken, Ingrid Fixdal fra Oslo og Wilhelm Wisbech i Visa
Last ned bilde

Om Visa Europe

Visa Europe
Drammensveien
0212 Oslo

40241000http://www.visa.no

Følg saker fra Visa Europe

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Visa Europe på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Visa Europe

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom