LinkedIn

Nå er en million nordmenn på LinkedIn

Del

LinkedIn har nå nådd en million norske medlemmer. Selskapet er verdens største profesjonelle nettverk med mer enn 277 millioner brukere over hele verden. Norske LinkedIn-medlemmer er blant verdens mest aktive på det sosiale nettverket.

Lars Ingerslev,
Lars Ingerslev,

“En million norske brukere er en viktig milepæl som viser nordmenns forståelse for de karriere- og forretningsmulighetene som et profesjonelt online nettverk kan tilby. Tallene våre viser også at norske medlemmer er blant de mest aktive brukerne av LinkedIn. De er opptatt av å legge til ny informasjon på profilen, dele kunnskap og bygge opp nettverket sitt”, sier Lars Ingerslev, Head of Talent Solutions, LinkedIn Nordics.

Nordmenn er blant Europas mest aktive brukere av sosiale nettverk. LinkedIn er intet unntak, og en undersøkelse fra Ipsos MMI 2013 viser at nær 1 av 4 norske medlemmer besøker LinkedIn-profilen sin ukentlig eller daglig. 16 prosent sier at de tror de vil bruke LinkedIn enda mer de neste seks månedene. En undersøkelse fra InFact som nylig ble utført på vegne av Bemanningsselskapet Centric viser at 31,5 prosent mener Linkedin nå er den viktigste jobbsøkingskanalen.

Mobile nordmenn

Norge er blant de ti landene i verden hvor brukerne i størst grad bruker LinkedIn på mobil. Mer enn halvparten av alle medlemmene bruker LinkedIn hovedsakelig på mobile plattformer og gjennom LinkedIn-appen.

Kjappe fakta om norske medlemskap på LinkedIn:

  • Den største sektoren i form av sysselsetting er olje- og energibransjen
  • Arbeidsgiveren med flest LinkedIn-medlemmer i Norge er Statoil
  • Flere norske LinkedIn-medlemmer ble utdannet ved Handelshøyskolen BI enn noe annet universitet i Norge

Topp tre industrier på LinkedIn i Norge:

  • Olje- og energi
  • Informasjon, teknologi og tjenester
  • Offentlig forvaltning

Selskapene med flest medlemmer på LinkedIn i Norge:

Universiteter med flest LinkedIn-medlemmer:

Topp 3 regioner

  • Oslo-området
  • Stavanger-området
  • Bergen-området

Topp 3 grupper

Selskaper som blant annet Telenor, Danske Bank,  Accenture og Collector bruker LinkedIn for å levere målrettede reklamekampanjer til kunder og potensielle kunder gjennom selskapets Marketing Solutions. AdProfit fungerer som LinkedIns partner, og hjelper norske selskaper å annonsere og kjøre markedsføringskampanjer på LinkedIn. 

Norske arbeidsgivere, som blant annet Statoil, Aker Solutions og Mercuri Urval utnytter stadig oftere LinkedIns Talent Solutions for å identifisere og rekruttere de beste talentene i Norge. Ved hjelp av LinkedIn, kan bedrifter identifisere og sikre de beste kandidatene raskere og mer kostnadseffektivt enn hvis de hadde vært avhengig av tradisjonelle rekrutteringsverktøy.

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt
Christina Tellefsen
M (+47) 911 48 297
E christina.tellefsen@dinamo.no

press@linkedin.com

Bilder

Lars Ingerslev,
Lars Ingerslev,
Last ned bilde

Om LinkedIn

LinkedIn
LinkedIn
2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043


http://www.linkedin.com
LinkedIn ble grunnlagt i 2003, med hensikt å samle profesjonelle over hele verden og gjøre dem mer produktive og fremgangsrike. LinkedIn har 277 millioner medlemmer i 200 land og regioner verden over. Med ledere fra verdens 500 største selskaper representert er LinkedIn verdens ledende profesjonelle nettverk. Hovedkontoret ligger i Silicon Valley, California, og selskapet har i dag kontor over hele verden.

Følg saker fra LinkedIn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LinkedIn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LinkedIn

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom