Ærespris fra Ingeborg og Per Palle Storms legat

Del

(Oslo, 2. desember 2013): Ingeborg og Per Palle Storms legat har som formål å tilgodese billedhoggere bosatt i Norge. Formålet oppfylles ved at legatet utdeler en ærespris for å påskjønne personer eller institusjoner som har gjort en spesiell og vesentlig innsats av betydning for norsk figurativ billedhoggerkunst.

Arve Bringaker
Arve Bringaker

Intendant Arve Bringaker i Norsk Billedhoggerforening blir mandag 2. desember tildelt Ingeborg og Per Palle Storms Ærespris for 2013.

Æresprisen er på kr 200 000 og går til Arve Bringaker for hans betydelige innsats for å utvikle anseelsen til og interessen for norsk billedhoggerkunst.

Arve Bringaker har i nesten 40 år vært daglig leder og intendant i Norsk Billedhoggerforening og drevet Skulpturkontoret i foreningen. Han har gjort en betydelig innsats for bevaring av Billedhoggerhuset med skulpturparken i Hekkveien 5, og har ivaretatt alle generasjoner av medlemmer.  Arve Bringaker har vært sekretær for utallige konkurranser for utsmykning av offentlige rom og har bidratt til gjennomføring av store utstillinger i inn- og utland.  Den norske Skulpturbiennalen i samarbeid med Vigelandsmuseet har blitt en markant årlig begivenhet. 

Det vil i forbindelse med prisutdelingen bli vist skulpturer av Per Palle Storm i Kunstnerforbundet. Disse utstilles som del av Kunstnerforbundets årlige juleutstilling.

Legatets styre består av styreformann Christian Selmer, styremedlem Marit Lyckander og styremedlem Turid A. Eng.

Kontaktperson:
Styrets formann advokat Christian Selmer, Advokatfirmaet Selmer
tlf 23 11 65 00

Bilder

Arve Bringaker
Arve Bringaker
Last ned bilde
Per Palle Storm, foto: Jan Ung
Per Palle Storm, foto: Jan Ung
Last ned bilde

Om Ingeborg og Per Palle Storms legat

Ingeborg og Per Palle Storms legat
Tjuvholmen allé 1
0252 Oslo

23 11 65 00

Følg saker fra Ingeborg og Per Palle Storms legat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ingeborg og Per Palle Storms legat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ingeborg og Per Palle Storms legat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom