LO

Øker forskjellene mellom fattig og rik og by og land

Del

- Regjeringa fortsetter å gi til de rike og forsterker sentraliseringen. Vanlige arbeidsfolk og de som står utenfor arbeidslivet straffes, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om forslaget til statsbudsjett for 2020.

– Dette budsjettet øker dessverre forskjellene mellom fattig og rik og by og land. Norge hadde fortjent en politikk som gjorde det motsatte, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

LO har tidligere påpekt at tett oppfølging og kompetanseheving er nødvendig for å inkludere flere i arbeidslivet.

– Budsjettet for neste år inneholder ingen effektive grep for å inkludere flere i arbeidslivet. Det er skuffende. Vi har etterlyst målrettede tiltak for å inkludere og kvalifisere flere. Men i regjeringens budsjett for 2020 er det ikke gode grep for å få unge inn i arbeidslivet, sier Gabrielsen.

– Det er naivt å tro at å kutte i ytelser for folk som sliter er en magisk formel som faktisk hjelper flere inn i jobb. Andel uføre og antall på Arbeidsavklaringspenger (AAP) og sosialhjelp har økt. Det er ikke fordi det er attraktivt, men fordi de ikke får muligheter i arbeidsmarkedet, påpeker Gabrielsen.

Han reagerer også på at regjeringen øker de såkalte «ostehøvelkuttene» i staten. 

- Kuttet innebærer at man tar nesten 60 millioner fra NAV. Dette er midler som skulle hjelpe folk i arbeid. Mange av dem har allerede mistet AAP, dette er dramatisk for unge mennesker som befinner seg i utkanten av arbeidslivet.

– Ostehøvelkuttet vil gå utover lokalsamfunn i distriktene der statlige virksomheter utgjør en hjørnestein. Det virker som om regjeringen fullstendig har gitt opp Nord-Norge som landsdel, og ikke synes den er verdt å satse på. Skal de få mulighet til å vokse og utvikle seg trenger de industriarbeidsplasser, jobber innen reiseliv OG jobber innen offentlig forvaltning.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom