Sex og samfunn

Nysgjerrig, engasjert og ærlig: Tuva Fellman er årets mest skamløse!

Del

- Å herregud, å vinne Skamløsprisen er helt rått! Er det lov å si at jeg har vunnet Norges kuleste pris? Som programleder i Juntafil hjelper Tuva Fellman oss med å få svar på spørsmål angående kropp, sex og seksuell helse, og hun er minst like nysgjerrige som oss lyttere!

Tuva Fellman er vinneren av Skamløsprisen 2019
Tuva Fellman er vinneren av Skamløsprisen 2019

Skamløsprisen gis til noen som gjennom sitt engasjement har løftet frem skambelagte områder innen seksualitet og skapt en positiv debatt omkring temaet. Årets pris ble tildelt Tuva Fellman, som reagerte slik da hun ble utropt som vinner:

- Hjertelig takk til alle som har stemt og ikke minst til Sex og samfunn. Det å være skamløs er så enormt mye deiligere når man får oppmerksomhet som dette. Nå skal jeg bruke resten av dagen (egentlig resten av livet) til å bruke ordet fitte som et fint ord, understreke at runking og klitring er sunt og fortelle alle at seksualiteten er din. Og ting som er ditt, det gjør du som du vil med. 

I nominasjonsrunden ble Tuva beskrevet slik:

Tuva kan, og tør, snakke om alt. Hun er utrolig engasjert og har bidratt til åpenhet rundt sex og seksualitet. Sammen med lytterne utforsker hun tema, spørsmål, kleinheter, fordommer, og alt sex og seksualitet rommer. Hun skaper trygghet gjennom selv å være like nysgjerrig som lytterne, og det aller beste: Tuva stiller alle de spørsmålene du ikke tør stille selv!

Tuva og de to andre finalistene, Unge funksjonshemmede med Anette Remme og Medisinernes Seksualopplysning (MSO), deltok på prisutdelingen på Riksscenen i Oslo 4. september, som også er Verdens seksuelle helsedag. Else Kåss Furuseth var konferansier for dagen, og stilte for anledningen opp som et rasshøl. 

Det øvrige programmet for dagen inkluderte blant annet:

  • Burlesqueshowet "Cupcake wars", med fjorårets vinner av Skamløsprisen, Carina Elisabeth Carlsen
  • Else Kåss Furuseth i en skamløs prat med Ronny Brede Aase
  • Stian Grastveit med "Idrettens skap brenner!
  • Skamløst politisk kvarter med Martine Tønnessen fra KrFU, forfatter Heidi Helene Sveen og FpUs formann Bjørn-Kristian Svendsrud. Programleder var Else Kåss Furuseth

Unge funksjonshemmede med Anette Remme og Medisinernes Seksualopplysning uttaler begge at det har vært utrolig stas å være finalist til Skamløsprisen 2019. Unge funksjonshemmede mener nominasjonen og plassen blant de tre finalistene er en anerkjennelse av arbeidet de gjør for å øke befolkningens kunnskap om seksuell helse og funksjonsnedsettelser, og de lover å jobbe videre med å løfte dette temaet ytterligere. 

Medisinernes Seksualopplysning vil komme med denne oppfordringen til alle: Husk - uansett hvordan tissen din ser ut, hvem du er forelsket i, eller hva du føler deg som, så er du bra nok akkurat som du er!

Hvem kan vinne Skamløsprisen?

Kandidater til Skamløsprisen har gjennom sitt engasjement løftet frem skambelagte områder innen seksualitet og skapt en positiv debatt omkring temaet.

Kandidater til Skamløsprisen bør oppfylle følgende kriterier:

  • Skapt debatt og økt bevissthet gjennom formidling av kunnskap om seksualitet.

  • Har gjennom sitt engasjement bidratt til å fjerne fordommer og skam knyttet til seksualitet.

  • Er et godt forbilde.

  • Har nådd bredt ut i sitt arbeid, både sosialt og geografisk.

Juryen til Skamløsprisen 2019 har bestått av Carina Elisabeth Carlsen, Ronny Brede Aase, Stian Grastveit, Martine Tønnessen, Per Arthur Andersen, Else Kåss Furuseth, Kathrine Aspaas og Maria Røsok.

Kronprinsesse Mette-Marit er Skamløsprisens høye beskytter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tuva Fellman er vinneren av Skamløsprisen 2019
Tuva Fellman er vinneren av Skamløsprisen 2019
Last ned bilde
Logo Skamløsprisen
Logo Skamløsprisen
Last ned bilde
Logo Sex og samfunn
Logo Sex og samfunn
Last ned bilde
Juryen Skamløsprisen 2019
Juryen Skamløsprisen 2019
Last ned bilde

Lenker

Om Sex og samfunn

Sex og samfunn
Sex og samfunn
Trondheimsveien 2 b
0560 Oslo

http://sexogsamfunn.no

Sex og samfunn ble etablert i 1971 og er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Sex og samfunns driver klinisk, undervisnings- og formidlingsarbeid, der den kliniske delen av arbeidet inkluderer Norges største klinikk for seksuell helse.

Sex og samfunn ønsker å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet ved å berømme enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å løfte temaet og fjerne skam. Derfor deler vi ut Skamløsprisen.

Skam, enten selvpålagt eller pålagt av andre, kan blant annet bidra til at mennesker ikke fullt ut kan leve i tråd med sin ønskede seksualitet, enten dette innebærer identitet, orientering, preferanser, følelser eller annet som for enkelte kan virke utfordrende.

Skamløsprisens formål er å løfte frem enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet.

Prisen skal bidra til å øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til seksualitet. Skam og stigmatisering gjør at sider ved seksualitet kan føles vanskelig å snakke om, og med denne prisen ønsker vi å motarbeide dette. Prisen skal sørge for at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset og på den måten ønsker vi at prisen skal bidra til å fjerne skam.

Følg pressemeldinger fra Sex og samfunn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og samfunn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og samfunn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom