Jotun

Jotun sikret avtale med verdens største skipsbygger

Del

(Sandefjord, 13. juni 2019). Jotun har inngått en intensjonsavtale med verdens største skipsverft om levering av en ny skipsmaling som reduserer løsemiddelutslipp opptil 90 prosent. Avtalen har en verdi på omlag 400 millioner kroner i året.

Jotuns styreleder Odd Gleditch d.y. og HHIs toppsjef Ka Sam-Hyun signerte avtalen under den sørkoreanske presidentens statsbesøk i Norge.
Jotuns styreleder Odd Gleditch d.y. og HHIs toppsjef Ka Sam-Hyun signerte avtalen under den sørkoreanske presidentens statsbesøk i Norge.

Jotun har signert en intensjonsavtale med koreanske Hyundai Heavy Industries (HHI). Dette er startskuddet for et tettere samarbeid om bruk av ny innovativ løsemiddelfri primer. Signeringen fant sted mellom Jotuns styreleder Odd Gleditch d.y. og HHIs toppsjef Ka Sam-Hyun under den sørkoreanske presidentens statsbesøk i Norge i juni. Sør-Koreas næringsminister Yunmo Song overvar signeringssermonien.

- HHI vil med samarbeidet med Jotun kunne bidra til at vi, som verdens største skipsbygger, stå bedre rustet til å møte landets nye miljøkrav fra myndighetene om å redusere utslipp av løsemidler, sier Ka Sam-Hyun.

- Vi er selvsagt svært godt fornøyd med avtalen med verdens største skipsverft, men enda mer fornøyd med at vi gjennom vår innovasjon kan bidra til et bedre miljø, sier Morten Fon, administrerende direktør i Jotun.

Jotun satser tungt på forskning og utvikling på miljøvennlig maling og den korrosjonsbeskyttende primeren reduserer totalutslippet av løsemiddel med 80-90%. I 13 år har selskapet jobbet med å utvikle den nye skipsmalingen som reduserer utslipp av løsemiddel (VOC) til luft fra rundt 250 gram per liter til kun ni gram per liter. På denne måten kan skipsverft spare hundretalls millioner kroner ved å unngå å investere i anlegg knyttet til forbrenning av VOC. Forbrenning av VOC fører også til CO2-utslipp, så innovasjonen gir dermed dobbel gevinst.

- Vi har forsket på å få frem denne malingen både i Korea og i Norge, og etter 13 år kan vi nå konstatere at vi har lykkes med å utvikle et produkt som reduserer løsemiddelutslipp med over 90 prosent, sier Erik Risberg, som er en av forskerne bak den nye malingen.

- I tillegg har produktet en bedre korrosjonsbeskyttelse enn tidligere systemer, hvilket bidrar til å forlenge skipenes levetid og reduserer behovet for vedlikehold. Derfor er dette også attraktivt for rederne, sier Erik Risberg.

Primere utgjør 60-70 prosent av malingsmengden som påføres et skip. Risberg har selv jobbet i Korea i mange år med utviklingen av primeren i tett samarbeid med koreanske skipsverft. Han er derfor svært fornøyd med avtalen med HHI.

Det nye produktet er foreløpig tilgjengelig for koreanske verft og utvalgte verft i Europa som har erfaring med påføring av enstrøks primere som krevere nøye påføringsegenskaper.

HHI har 16 000 ansatte og hadde en ordreinngang på $16 milliarder i 2018. HHIs administrerende direktør var med i Koreas delegasjon under statsbesøket til president Moon Jae-In. Ka Sam-Hyun var også på besøk på fabrikken til Jotun i Sandefjord under sitt opphold i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jotuns styreleder Odd Gleditch d.y. og HHIs toppsjef Ka Sam-Hyun signerte avtalen under den sørkoreanske presidentens statsbesøk i Norge.
Jotuns styreleder Odd Gleditch d.y. og HHIs toppsjef Ka Sam-Hyun signerte avtalen under den sørkoreanske presidentens statsbesøk i Norge.
Last ned bilde

Om Jotun

Jotun
Jotun
Hystadveien 167
3209 Sandefjord

http://www.jotun.com

Jotun er markedsleder innen dekorative malinger i Norge, og en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker med 67 selskaper og 39 produksjonsanlegg på alle kontinenter. Jotuns produkter er tilgjengelig i mer enn 100 land gjennom egne selskaper, felleskontollerte selskaper, avdelingskontorer, agenter og distributører. Jotun hadde i 2021 en omsetning på NOK 22,8 milliarder, og ved inngangen til 2022 har konsernet mer enn 10 200 medarbeidere. Jotun er organisert i fire ulike segmenter og seks geografiske regioner, og har sitt hovedkontor i Sandefjord.

 

Følg pressemeldinger fra Jotun

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jotun

OPPDATERT PRESSEMELDING - Solid utvikling for Jotun, men usikkerhet fremover1.10.2021 09:35:46 CEST | Pressemelding

OPPDATERT PRESSEMELDING - Vi gjør oppmerksom på at var en feil i endrings-tallene for driftsinntekter i pressemeldingen fra Jotun som gikk ut kl. 21.00 30.09.2021. Vennligst se korrekte tall i følgende pressemelding: (Sandefjord, 30. september 2021): Jotun omsatte for rekordhøye 14 975 millioner kroner i årets åtte første måneder. Driftsresultatet endte på 2 496 millioner kroner, men høye råvarepriser presser driftsmarginen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom