Byggenæringens Landsforening

Søknadsfrist til høyere utdanning: Her får ingeniørene jobb

Del

En av fire bedrifter i byggenæringen svarer at de ikke får tak i ingeniører – Stadig større og mer komplekse prosjekter og nye krav fra bestillere bidrar til at flere bedrifter etterspør enda bredere kompetanse enn tidligere, sier Jørgen Leegaard, direktør i samfunnspolitikk i BNL.

Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL. Foto: BNL / Moment studio
Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL. Foto: BNL / Moment studio

Byggenæringen er en bransje i spennende teknologisk utvikling som skal stoppe klimaendringene og forme fremtidens by og samfunn.

15. april er fristen for høyere utdanning. BNLs konjunkturbarometer "Fremtidsbarometeret 2019 viser at det har vært en markant økning i bedrifter som ikke får tak i ingeniører, fagskoleingeniører, arkitekter og sivilingeniører, sammenlignet med 2018.

– Det er mange muligheter for ungdom som tar høyere utdanning rettet mot byggenæringen. Hos oss får de jobb. Byggenæringen har et stort behov, og arbeidsoppgavene er mangfoldige og spennende. Nye krav til hva vi bygger stiller også nye krav til våre folk, og språk, kulturforståelse og kreativitet blir stadig viktigere.  

BNL anslår at næringen har behov for omlag 1 500 ingeniører, sivilingeniører og fagskoleingeniører. Du kan enten studere til en treårig bachelorgrad eller en femårig mastergrad i ingeniør- eller teknologifag for bygg og anlegg. Eller om du er fagarbeider så kan du videreutdanne deg på fagskolen til fagskoleingeniør.

Er du interessert i teknologi og miljø så er byggenæringen også et godt utgangspunkt, mener Leegaard.

– Et våtere og villere klima og stadige strenger krav til utslipp utfordrer også hvordan vi bygger og hvor vi bygger, og byggenæringen i Norge ligger i front når det gjelder blant annet å bruke digitale 3D modeller og annen teknologi som VR, roboter og droner, avslutter Leegaard.

Nøkkelord

Bilder

Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL. Foto: BNL / Moment studio
Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL. Foto: BNL / Moment studio
Last ned bilde

Lenker

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 4000 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg saker fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Byggenæringens Landsforening

BNL anbefaler bedriftene i byggenæringen å ta Smittestopp-appen i bruk19.2.2021 07:51:16 CET | Pressemelding

Byggenæringens Landsforening (BNL) er opptatt å sørge for å holde hjulene i gang i byggenæringen samtidig som vi skal bidra til å forhindre smittespredning. – BNL oppfordrer nå alle som jobber i bedrifter og ansatte til å laste ned den nye versjonen av Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet. Dette er et svært viktig verktøy som vil bidra til bedre smittesporing, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom