EVRY

Google og EVRY inngår et strategisk partnerskap for å akselerere bruken av offentlige skytjenester i Norden

Del

Google og EVRY har inngått et langsiktig partnerskap for å utnytte vekstpotensialet i markedet for skytjenester i Norden. Kunder kan dra nytte av dette samarbeidet ved tilgang til Googles verdensledende løsninger og EVRYs sterke kompetanse i å hjelpe kunder med å lykkes i sin digitale transformasjon.

Samarbeidet vil dekke et bredt spekter av løsninger, inkludert Google for Work, Google for Education i tillegg til Googles anerkjente skyplattform. EVRY vil få tilgang til velprøvd metodikk og motta omfattende støtte og eksklusiv opplæring.

«Vi er på en veldig spennende reise i å transformere EVRY til en enda mer proaktiv leverandør som kan levere verdifulle løsninger til våre kunder. Ambisjonen er å utnytte vår omfattende erfaring innenfor infrastrukturområdet sammen med teknologi og skytjenester i verdensklasse fra Google. Dette, i kombinasjon med vår dype bransjekunnskap og teknologikompetanse i EVRY Cloud Services, gir kundene muligheten til å raskt transformere sine virksomheter til innovative skytjenester.» sier Björn Ivroth, konsernsjef i EVRY.

«Vi er veldig fornøyd med å ha inngått dette samarbeidet med EVRY. Vi tror at deres sterke markedsposisjon i Norden vil gi kunder muligheten til å ekspandere virksomhetene sine svært effektivt ved å kombinere EVRYs kompetanse og evner sammen med Googles brede sky-løsningsportefølje. Sammen skal vi bidra til å transformere bedrifter og organisasjoner til en fullstendig digital virksomhet» sier Eric Haddad, administrerende direktør i Google for Work, EMEA i Google.

Gjennom samarbeidet skal EVRY levere løsninger som Google for Work, som inkluderer samarbeidsverktøyene Gmail, Google Drive, Google Calendar og Hangouts, samt produktivitets verktøy som Google Docs, Google Sheets og Google Slides. I tillegg til dette, vil EVRY levere gratis produktivitetsverktøy for klasserom, Google for Education, som gir skoler og andre utdanningsinstitusjoner muligheten til å ta i bruk de samme tjenestene. EVRY skal også levere Google Cloud Platform og hjelpe kundene å utnytte alle fordelene fra nettskyen og andre infrastruktur tjenester opp til plattform- & DevOps tjenester.

«Lanseringen av partnerskapet med Google forsterker EVRYs brede spekter av løsninger. Vi mener at det er vår plikt å bringe alle ledende teknologier til våre kunder hvor man deretter kan velge den best mulige løsningen i hver enkelt brukersituasjon. EVRY vil være i stand til å transformere kundene fra deres nåværende miljø til nye Google tilbud. Vi kan tilby den nødvendige tekniske og operasjonelle erfaringen kombinert med vår kompetanse til å gjennomføre den nødvendige transformasjonen», sier konserndirektør Tuomo Louhivuori ved EVRY Cloud Services.

Smidig og konkurransedyktig posisjon

Gjennom økt bruk av skytjenester kan nordiske selskaper bedre sin konkurranseposisjon. Infrastruktur i skyen kan hjelpe bedrifter til å drive virksomhetene deres på en mer smidig og effektiv måte. Sammen med nye skybaserte verktøy, kan organisasjoner forbedre samhandlingen, forenkle prosesser, redusere tid brukt på IT-administrasjon og mindre tid på operasjonell drift. Disse fordelene sammen med potensielt store kostnadsbesparelser, gir bedrifter mulighet til å fokusere mer på innovasjon og forretningsutvikling, samt hvordan de kan utnytte den nye fleksibiliteten fra disse plattformene.

EVRYs ambisjon er å støtte kunder med mer teknologisk innovasjon, som gir muligheten for lønnsom vekst og optimaliserer relasjonene de har med sine kunder. Samtidig, ønsker EVRY å redusere kompleksiteten og å øke bruken av industristandardkomponenter i kundenes infrastruktur, slik at de kan ha en mer konkurransedyktig og smidig tilnærming til endrede markedsforhold.

I dette utfordrende miljøet, ønsker EVRY å være en foretrukket og pålitelig partner som forstår kundenes marked, deres kultur og forretningsmodeller, samt den teknologiske konteksten der de opererer.

Bruken av skytjenester vil øke med mer enn 17% i 2016, og veksten forventes å fortsette i årene som kommer ifølge IDC. Innen områder som offentlige skyinfrastrukturtjenester, er veksten betydelig raskere. For å lykkes i den digitale transformasjonen, vil kunder søke en pålitelig partner som kan transformere tradisjonell IT til skybaserte løsninger.

Nøkkelord

Kontakter

Tuomo Louhivuori, konserndirektør i EVRY Cloud Services, +47 23145000
Geir Remman, kommunikasjonsdirektør i EVRY, +47 97055017

Om EVRY

EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY

EVRY er et av Nordens ledende IT-konsern med sterk lokal og regional tilstedeværelse i 50 nordiske byer. Gjennom innsikt, løsninger og teknologi bidrar EVRY til å utvikle fremtidens informasjonssamfunn, og på denne måten skaper selskapet daglig verdier til det beste for kundenes virksomhet og samfunnet. EVRY kombinerer høy bransje- og teknologikompetanse med lokale leveransemodeller og internasjonal slagkraft. EVRY har om lag 10 000 ansatte, og har en årlig omsetning på nærmere 13 milliarder kroner. 

Følg pressemeldinger fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EVRY

EVRY rapporterer et andre kvartal i 2019 med vekst innen konsulent- og applikasjonstjenester, som støtter selskapets strategiske retning12.7.2019 07:01:12 CEST | Pressemelding

(Fornebu, 12. juli 2019) EVRY rapporterer driftsinntekter for andre kvartal på 3 178 millioner kroner i 2019, sammenlignet med 3 286 millioner kroner i andre kvartal 2018. Driftsinntektene for årets første halvår var på 6 507 millioner kroner, som er en økning fra 6 494 millioner kroner for samme periode i fjor. Justert for valutaeffekter og oppkjøp, var den organiske veksten 0,1 % i første halvår 2019, sammenlignet med første halvår av 2018. Financial Services rapporterte en positiv organisk vekst i andre kvartal, mens de andre forretningsområdene var berørt av sesongsvingninger.

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CEST | Pressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester18.6.2019 07:00:43 CEST | Pressemelding

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.