Norske Shell

Shell trekker søknad om letelisenser

Del

Shell har besluttet å trekke søknaden om letelisenser i 23.konsesjonsrunde. Bakgrunnen for avgjørelsen er optimalisering av Shells globale portefølje etter oppkjøpet av BG og vedvarende lav oljepris.

- Vi har tidligere kommunisert at vår leteaktivitet i «frontier» områder vil reduseres i en periode blant annet for å hente ut synergier i den samlede porteføljen etter sammenslåingen med BG. I tillegg er markedssituasjonen svært utfordrende. I lys av dette har vi valgt å ikke forfølge mulighetene i 23.runde videre. Norge er fortsatt et av våre kjerneområder, og vi ser på nordområdene som viktige i forhold til olje og gass-ressurser i et lengre perspektiv. Vi vil fortsette å søke vekst på norsk sokkel, også i Barentshavet om de rette mulighetene byr seg, sier Andy Brown, konserndirektør for oppstrømsvirksomheten i Royal Dutch Shell plc.     

- Beslutningen ble tatt etter en global vurdering, og reflekterer en markedssituasjon som krever vanskelige valg. Vi kunne ha gjennomført letingen på en trygg måte, både teknisk og miljømessig, men situasjonen krever at vi globalt prioriterer aktiviteter som kan gi inntekter tidligere enn det et funn i Barentshavet kunne gitt. Dette er selvsagt tungt for våre ansatte, som har gjort en fantastisk jobb med å forberede søknaden, sier Tor Arnesen,  administrerende direktør i  A/S Norske Shell.

Kontakter

Om Norske Shell

Norske Shell
Norske Shell
Tankveien 1
4098 Tananger

+47 51693000http://www.shell.no

Shell har vært i aktiv i Norge i over 100 år. I dag er selskapet operatør for Ormen Lange og Knarr, og teknisk tjenesteyter for daglig drift av Nyhamna prosessanlegg. Shell er også medeier i gassgiganten Troll.

I tillegg er Shell aktiv partner i CCS-initiativene Northern Lights og Teknologisenteret Mongstad, tilbyr el-lading gjennom NewMotion, og er gjennom Shell Ventures medeier i en rekke norske teknologibedrifter, inkludert batteriselskapet Corvus Energy. Vi søker også aktivt muligheter innenfor fornybart og renere energiløsninger i Norge. 

Shells hovedkontor i Norge ligger i Sola kommune, nær Stavanger.

Følg pressemeldinger fra Norske Shell

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Shell på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Shell

Fem millioner tonn CO2 fanget og lagret13.7.2020 08:00:00 CEST | Pressemelding

På under fem år har Shell sitt karbonfangstanlegg ‘Quest’ i Alberta, Canada, fanget og lagret fem millioner tonn CO2, til betydelig lavere kostnad enn forventet. Fem millioner tonn CO2 tilsvarer det årlige utslippet fra omkring 1,25 millioner biler. Kostnaden for drift av anlegget i Canada er omlag 35 prosent lavere enn opprinnelig estimert, og utbyggingskostnadene ville vært omlag 30 prosent lavere om anlegget ble bygget i dag.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom