Kulturrådet

Anne Aasheim har gått bort

Del

Kulturrådets direktør Anne Aasheim døde fredfullt på Hospice Lovisenberg i Oslo onsdag 30. mars, 53 år gammel. Aasheim har satt dype spor etter seg i kultur- og samfunnslivet, og var en tydelig og engasjert leder som vil bli dypt savnet.

Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Anne Aasheim er død. Hun var en usedvanlig dyktig leder med et stort hjerte for alle sine medarbeidere, sier fungerende direktør i Kulturrådet, Vibeke Mohr.

Anne Aasheim var direktør i Norsk kulturråd fra 2011 og fram til i dag. Hun fikk konstatert kreft med spredning høsten 2015, og har vært sykemeldt siden september i fjor. Aasheim var åpen om sin lungekreftdiagnose, og ga tidligere i vår uttrykk for at hun visste at hun ikke ville bli frisk. Hun bestemte seg derfor for ikke å søke ny åremålsperiode som direktør.

I hennes tid som direktør har Kulturrådet gått gjennom store endringer. Aasheim kom inn som leder da Kulturrådet og tidligere ABM-utvikling ble slått sammen. Administrasjonen flyttet inn i nye lokaler i 2013, og samme år ble tilskuddsforvaltningen digitalisert.

- Moderniseringen av Kulturrådet hadde ikke kunnet skje så raskt og bli så vellykket uten Anne Aasheims store arbeidskapasitet, hennes helt unike energi og evne til å motivere, sier Mohr.

Anne Aasheim ble født 22. april 1962. Hun vokste opp i Porsgrunn. Aasheim startet sin journalistkarriere i avisa Varden som 17-åring. Hun jobbet senere i Dagen og Bergens Arbeiderblad. Aasheim ble ansatt som programsekretær i NRK Hordaland i 1988, og hadde i perioden 1988-2006 flere forskjellige stillinger i NRK, blant annet som distriktsredaktør i Østlandssendingen, fungerende kultursjef, stedfortredende kanalsjef i P2 og P3 og som distrikts- og nyhetsdirektør. Hun var i perioden 2006 – 2010 sjefredaktør i Dagbladet, og ble direktør i Kulturrådet i 2011.

Våre tanker går til hennes kjære livspartner Mette Tollefsrud og øvrige familie.

Kondolanseprotokoll vil bli lagt ut i Kulturrådets resepsjon i Mølleparken 2 fra 30. mars. Det er også opprettet en digital kondolanseprotokoll på Kulturrådets nettsider, som er tilgjengelig fra i dag.

Kontaktperson:

Kommunikasjonsdirektør Janne Stang Dahl, mobnr 970 81 120, e-post janne.stang.dahl@kulturradet.no

Bilder

Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun
Last ned bilde

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg pressemeldinger fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom