Stiftelsen Norsk Mat

Rein eplelykke

Del

Mottok Spesialitet-merket for unik smak på sine eplemoster Aroma Rein Eplemost og Gravenstein Rein Eplemost.

-Det er en fin anerkjennelse av vårt arbeid for best mulig smak, sa Halvor Holtskog og Kari Nyhuus Holtskog fra Nyhuus gard da de mottok Spesialitet-merket for unik smak på sine eplemoster Aroma Rein Eplemost og Gravenstein Rein Eplemost. – Vi er tredjegenerasjons fruktdyrkere og har alltid hatt god smak og kvalitet som mål.

-Vi har sterke regionale mattradisjoner vi virkelig kan være stolte av her i Telemark, og mange flotte produsenter som lager mat med særpreg fra sitt område. Nyhuus gard lager eplemost med en distinkt lokal identitet, sa ordfører i Sauherad kommune Mette Haugholt, da hun overrakk Spesialitet til eplemostprodusenten under en konferanse på Vinje 14. november.

Godkjent av uavhengig fagjury
Spesialitet-merket er en veiviser til de unike smaksopplevelsene. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet, som mente de to eplemostene fra Nyhuus gard er friske og komplekse eplemoster som smaker distinkt av eplesortene Aroma og Gravenstein, som de baseres på.

Perfeksjonert prosess
Nyhuus Gard holder til i fruktbygda Sauherad i Telemark, og produserer eplemost presset kun av egendyrkede epler. Paret legger ned mye arbeid i beskjæring av epletrærne for å få best mulig soltilgang, og dermed optimal utvikling av frukten. Eplene får også modne så lenge som mulig på trærne, slik at de utvikler en rik og fyldig smak. Deretter kaldpresses de på det lokale saftpresseriet Epleblomsten i Sauherad. Nyhuus gard har fra tidligere fått Spesialitet på to av eplemostene sine. Eplemostene fra Nyhuus har blitt premiert i konkurransen «Norges beste eplemost» hvert år siden 2012.

Kontakter

Halvor Holtskog, tlf: 40 40 47 87

Bilder

Last ned bilde
Halvor Holtskog, Kari Nyhuus Holtskog og Mette Haugholt
Halvor Holtskog, Kari Nyhuus Holtskog og Mette Haugholt
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom