Randstad

Nordmenn vil jobbe i kjønnsbalanserte team

Del

Mens over halvparten av arbeidstagere i asiatiske land foretrekker å jobbe i team med samme kjønn som dem selv, vil hele 89 prosent av norske ansatte i privat sektor jobbe i kjønnsnøytrale team.

Den ferske arbeidsmarkedsundersøkelsen Randstad Workmonitor avdekker internasjonale forskjeller i hvordan de ansatte foretrekker at teamene på arbeidsplassen settes sammen.

Mens seks av ti i Kina, Hong Kong og India foretrekker å jobbe sammen med kolleger av samme kjønn, svarer ni av ti nordmenn at de ønsker slik kjønnsbalanse i teamsammensetningen.

I de samme asiatiske landene svarer godt over halvparten at det er bra at ett kjønn favoriseres fremfor det andre for å møte kravet om mangfold. Bare 28 prosent av de norske deltagerne i undersøkelsen er enig i dette premisset.

Åtte av ti nordmenn svarer at de tror kjønnsbalanserte team oppnår bedre resultater enn rene manns- eller kvinneteam. Og hele 85 prosent foretrekker å jobbe i team med en jevn fordeling av begge kjønn.

-Norge er et av verdens mest likestilte arbeidsmarked, der vi er vant med å jobbe i team med motsatt kjønn, og ser alle fordelene det gir for å oppnå et bedre resultat. Derfor er det heller ikke overraskende at mer tradisjonelt kjønnsdelte samfunn topper listen over de som foretrekker å jobbe sammen med samme kjønn, sier ad ministrerende direktør Camilla Grana i Randstad Norge.

 

Noen resultater fra Randstad Workmonitor Q3/16:

 

  • 32 prosent (globalt snitt) foretrekker å jobbe i team som hovedsakelig består av samme kjønn som dem selv:

Fem på topp:

Kina                62%

Hong Kong     60%

India               57%

Tyrkia             52%

Malaysia         47%

Sverige            26%

 

Fem på bunnen:

Brasil              20%

Danmark        20%

Luxembourg  20%

Norge              19%

Portugal         19%

  • 36 prosent tror det er bra at ett kjønn blir favorisert foran det andre for å møte målene om mangfold: 

Fem på topp:

Kina                64%

India               61%

Hong Kong     53%

Malaysia         50%

Chile               49%

Sverige            38%

Norge              28%

Danmark        25%

Fem på bunnen

Ungarn           24%

Østerrike        23%

New Zealand  23%

Luxembourg  22%

Portugal         22%

Om undersøkelsen:

Randstad Workmonitor ble lansert i 2003, og dekker nå 34 land verden rundt – i Europa, Asia, Australia og USA/Canada og Sør-Amerika.

Randstad Workmonitor publiseres fire ganger i året, noe som gjør både lokale og globale trender innen mobilitet jevnlig synlig over tid. Indexen sporer ansatt tillit og fanger forventninger rundt sannsynligheten for å endre arbeidsgivere innenfor en seks måneders tidsramme, gir en helhetlig forståelse av jobben markedet følelser og ansattes trender. I tillegg til å måle mobilitet, er også medarbeidertilfredshet og personlig motivasjon, samt et roterende sett av temaspørsmål en del av undersøkelsen.

Den kvantitative studien er utført via en elektronisk spørreundersøkelse blant en befolkning i alderen 18-65, som arbeider minst 24 timer i uken i en betalt jobb (ikke selvstendig næringsdrivende). Den minimale størrelsen på utvalget er 500 intervjuer per land, men så mange som 800 respondenter kan være spurt i flere land. Overt 25.000 respondenter deltar i hver kvartalsundersøkelse.

Om Randstad:

Randstad er en av verdens største aktører innen fleksibel arbeidskraft, med tjenester innenfor rekruttering, bemanning og HR-tjenester. Randstad har mer enn 29000 ansatte i 39 land, og omsatte i 2015 for  19,2 milliarder euro.  Selskapet ble grunnlagt i 1960, og er børsnotert i Nederland og USA, med hovedkontor i Diemen, Nederland. I Norge har selskapet kontorer i Oslo og Stavanger (www.randstad.com / www.randstad.no).

 

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Om Randstad

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom