Nordmenn vil jobbe i kjønnsbalanserte team
Mens over halvparten av arbeidstagere i asiatiske land foretrekker å jobbe i team med samme kjønn som dem selv, vil hele 89 prosent av norske ansatte i privat sektor jobbe i kjønnsnøytrale team.
Den ferske arbeidsmarkedsundersøkelsen Randstad Workmonitor avdekker internasjonale forskjeller i hvordan de ansatte foretrekker at teamene på arbeidsplassen settes sammen.
Mens seks av ti i Kina, Hong Kong og India foretrekker å jobbe sammen med kolleger av samme kjønn, svarer ni av ti nordmenn at de ønsker slik kjønnsbalanse i teamsammensetningen.
I de samme asiatiske landene svarer godt over halvparten at det er bra at ett kjønn favoriseres fremfor det andre for å møte kravet om mangfold. Bare 28 prosent av de norske deltagerne i undersøkelsen er enig i dette premisset.
Åtte av ti nordmenn svarer at de tror kjønnsbalanserte team oppnår bedre resultater enn rene manns- eller kvinneteam. Og hele 85 prosent foretrekker å jobbe i team med en jevn fordeling av begge kjønn.
-Norge er et av verdens mest likestilte arbeidsmarked, der vi er vant med å jobbe i team med motsatt kjønn, og ser alle fordelene det gir for å oppnå et bedre resultat. Derfor er det heller ikke overraskende at mer tradisjonelt kjønnsdelte samfunn topper listen over de som foretrekker å jobbe sammen med samme kjønn, sier ad ministrerende direktør Camilla Grana i Randstad Norge.
Noen resultater fra Randstad Workmonitor Q3/16:
- 32 prosent (globalt snitt) foretrekker å jobbe i team som hovedsakelig består av samme kjønn som dem selv:
Fem på topp:
Kina 62%
Hong Kong 60%
India 57%
Tyrkia 52%
Malaysia 47%
Sverige 26%
Fem på bunnen:
Brasil 20%
Danmark 20%
Luxembourg 20%
Norge 19%
Portugal 19%
- 36 prosent tror det er bra at ett kjønn blir favorisert foran det andre for å møte målene om mangfold:
Fem på topp:
Kina 64%
India 61%
Hong Kong 53%
Malaysia 50%
Chile 49%
Sverige 38%
Norge 28%
Danmark 25%
Fem på bunnen
Ungarn 24%
Østerrike 23%
New Zealand 23%
Luxembourg 22%
Portugal 22%
Om undersøkelsen:
Randstad Workmonitor ble lansert i 2003, og dekker nå 34 land verden rundt – i Europa, Asia, Australia og USA/Canada og Sør-Amerika.
Randstad Workmonitor publiseres fire ganger i året, noe som gjør både lokale og globale trender innen mobilitet jevnlig synlig over tid. Indexen sporer ansatt tillit og fanger forventninger rundt sannsynligheten for å endre arbeidsgivere innenfor en seks måneders tidsramme, gir en helhetlig forståelse av jobben markedet følelser og ansattes trender. I tillegg til å måle mobilitet, er også medarbeidertilfredshet og personlig motivasjon, samt et roterende sett av temaspørsmål en del av undersøkelsen.
Den kvantitative studien er utført via en elektronisk spørreundersøkelse blant en befolkning i alderen 18-65, som arbeider minst 24 timer i uken i en betalt jobb (ikke selvstendig næringsdrivende). Den minimale størrelsen på utvalget er 500 intervjuer per land, men så mange som 800 respondenter kan være spurt i flere land. Overt 25.000 respondenter deltar i hver kvartalsundersøkelse.
Om Randstad:
Randstad er en av verdens største aktører innen fleksibel arbeidskraft, med tjenester innenfor rekruttering, bemanning og HR-tjenester. Randstad har mer enn 29000 ansatte i 39 land, og omsatte i 2015 for 19,2 milliarder euro. Selskapet ble grunnlagt i 1960, og er børsnotert i Nederland og USA, med hovedkontor i Diemen, Nederland. I Norge har selskapet kontorer i Oslo og Stavanger (www.randstad.com / www.randstad.no).
Om Randstad
Om Randstad
Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no
I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.
Følg pressemeldinger fra Randstad
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Randstad
Ny leder i Randstad i Møre og Romsdal5.9.2022 09:36:31 CEST | Aktuelt
Richard Taylor (50) er fra 01.09.2022 ansatt som business area manager for Møre og Romsdal i HR-selskapet Randstad.
Èn av fire er på jobbjakt9.5.2022 07:45:00 CEST | Pressemelding
Èn av fire vurderer å bytte jobb før sommeren, og det er særlig de yngre arbeidstagerne som nå er i bevegelse. – Arbeidsgivere har en stor jobb å gjøre med å holde på viktige ressurser nå, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.
NRK landets mest populære arbeidsplass for andre år på rad28.4.2022 09:45:00 CEST | Pressemelding
For andre år på rad troner NRK øverst på listen over landets mest populære arbeidsplasser i Randstads store employer brand undersøkelse. Nær 4000 norske arbeidstakere har svart på undersøkelsen som plasserer NRK på topp foran Sopria Steria og Aker Solutions.
5 grep du må gjøre for å tiltrekke deg de rette kandidatene19.2.2022 10:34:44 CET | Pressemelding
Kampen om de største talentene tilspisser seg kontinuerlig, og stadig flere selskaper sliter med å finne kvalifiserte kandidater til å fylle viktige roller. Hva kan du gjøre for å skille deg ut fra mengden, og tiltrekke deg de rette kandidatene? Christian Børresen fra Randstad kommer med 5 praktiske råd som gjør at du som arbeidsgiver framstår så attraktiv som mulig.
– Helsevesenet er avhengige av bemanningsbransjens kompetanse7.2.2022 07:00:00 CET | Pressemelding
Mangelen på sykepleiere er en alvorlig bekymring for det norske helsevesenet. Bemanningsbransjen har spilt en viktig rolle under koronapandemien, og Bente Slaatten i Randstad Care mener tilgangen til ekstra arbeidskraft vil være avgjørende for å kunne håndtere det økende behovet for kompetanse og kapasitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom